Het Belang van Limburg

TESSENDERL­O

- Zahra Boufker

Op 1 september geeft de Looise schepen van Financiën en Patrimoniu­m Willy Wilms (sp.a-SPiL) de fakkel door aan Guido Steurs (sp.a-SPiL), huidig voorzitter van de gemeentera­ad. Schepen Wilms wordt voorzitter van de gemeentera­ad.“Ik ben een perfection­ist. Door mijn drukke bezigheden als huisarts, kan ik mijn schepenamb­t niet meer naar behoren uitvoeren”, luidt het.

Burgemeest­er Fons Verwimp was verrast door de onverwacht­e beslissing. “Ik wist dat bij schepen Wilms het idee leefde om een stap opzij te zetten. Maar nu ben ik toch verrast door de snelheid waarmee het gebeurt. Toch kan ik na zijn uitleg begrip opbrengen voor zijn beslissing. Ik ben blij dat hij het voorzitter­schap van de gemeentera­ad op zich neemt.” Wilms zal tot in 2022 voorzitter van de gemeentera­ad zijn. “Daarna gaat die stoel naar Eric Verboven (CD&V), zoals afgesproke­n aan het begin van de legislatuu­r”, zegt hij. “Vanaf september zet ik een stap terug en focus ik mij weer op mijn dokterspra­ktijk. Ik ben een perfection­ist. Door de drukte kan ik mijn schepenamb­t niet meer uitoefenen zoals ik wil. Ik moest kiezen en heb voor mijn patiënten gekozen. Ik hoop dat de kiezers daar begrip voor hebben. Ik ben er van overtuigd dat Guido dat goed gaat doen.”

Vernieuwin­g

De Looise kartelpart­ij sp.a-SPiL bestaat a 14 jaar. Willy Wilms heeft tijdens die periode 16 jaar het schepenamb­t opgenomen namens zijn partij. Volgens burgemeest­er Fons Verwimp wil de kartelpart­ij voluit gaan investeren in de toekomst. “We willen de vernieuwin­g van de partij inzetten”, aldus burgemeest­er Verwimp. “Dat Guido Steurs het schepenamb­t van schepen Wilms overneemt, zal hem nu de kans geven om de bestaande expertise en dossierken­nis mee te nemen. Zowel ikzelf als schepen Wilms engageren ons al meer dan 20 jaar voor een bruisend, sociaal en eerlijk Tessenderl­o. En dat is ons ook goed gelukt. Maar we mogen niet vergeten tijdig aan vernieuwin­g te denken. Want alleen zo blijft een gemeente als de onze evolueren.’ Guido Steurs is leerkracht. Hij is niet van plan om zijn job volledig op te geven. “Ik blijf deeltijds aan de slag als leerkracht grafische technieken. Ik ben vooral dankbaar voor het vertrouwen dat ik gekregen heb van de partij en dat na nog maar 8 jaar politiek. Ik ga mij voor de volle 100 procent inzetten voor mijn ambt. Ik ben blij dat ik kan rekenen op de kennis van zowel burgemeest­er Verwimp als op die van schepen Wilms.”

 ?? FOTO ZB ?? Burgemeest­er Fons Verwimp, schepen Willy Wilms en Guido Steurs, huidig voorzitter van de gemeentera­ad in Tessenderl­o.
FOTO ZB Burgemeest­er Fons Verwimp, schepen Willy Wilms en Guido Steurs, huidig voorzitter van de gemeentera­ad in Tessenderl­o.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium