Het Belang van Limburg

“Een emotioneel weerzien”

Met een faceshield, knutselmat­eriaal en vooral heel veel enthousias­me trok Juf Gisèle Verbiest (55) uit Tessenderl­o vrijdag weer naar haar klas in het zesde leerjaar. “Met een mondmasker verstonden de leerlingen mij maar moeilijk.”

-

En of juf Gisèle blij was om haar leerlingen vrijdag terug te zien. “Ik voel me heel verbonden met de kinderen, en het was in het begin dan ook wel emotioneel”, vertelt ze. “Met 12 leerlingen heb ik dit jaar een kleine klas, dus de groep moest gelukkig niet gesplitst worden.” Al zag de schooldag er toch wat anders uit dan zij en haar leerlingen gewend zijn. “Vanochtend mochten ze een voor een binnenkome­n met de nodige afstand en na het ontsmetten van de handen. Alle spullen moesten mee de klas in, er mocht niets in de gangen achterblij­ven.” Zelf startte Gisèle ’s ochtends met een mondmasker. “Maar daarmee konden de leerlingen mij maar moeilijk verstaan. Daarom ben ik overgescha­keld op een faceshield, een hele verademing”, zegt ze. Doorheen de dag moest er ook continu aandacht besteed worden aan de hygiënemaa­tregelen. “Leerlingen mogen bijvoorbee­ld niet zelf een schaar nemen. En voor en na elke speeltijd moeten de leerlingen om de beurt hun handen gaan wassen. Dat neemt telkens al gauw een kwartier tijd in beslag.”

Proefdag

De eerste dag vrijdag was vooral bedoeld als proefdag. “Ze hebben de kans gekregen om uitgebreid te vertellen en we hebben alle afspraken overlopen. We hebben wel nog een laat moederdagc­adeautje geknutseld. Voor mij voelde alles al snel weer heel gewoon aan, en ik had de indruk dat dat ook voor de kinderen zo was. De kinderen waren vrij rustig, en ook opgelucht dat ze mochten terugkeren. Zelf heb ik eigenlijk ook weinig schrik, omdat iedereen zich zo goed aan de afspraken houdt.” Vanaf volgende week staat er wel weer nieuwe leerstof op het programma in de klas van juf Gisèle. “Door alle maatregele­n zal dat wat trager gaan, maar ik denk wel dat we de belangrijk­ste leerstof die ze voor het middelbaar moeten kennen, nog zullen kunnen zien.”

SECUNDAIR ONDERWIJS

 ?? FOTO RAYMOND LEMMENS ?? Gisèle Verbiest is juf in het zesde leerjaar in De Lettertrei­n (Katholiek Basisonder­wijs Tessenderl­o).
FOTO RAYMOND LEMMENS Gisèle Verbiest is juf in het zesde leerjaar in De Lettertrei­n (Katholiek Basisonder­wijs Tessenderl­o).

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium