Het Belang van Limburg

“Anderhalve meter afstand is het moeilijkst”

Uit de steekproef van het katholiek onderwijs bleek dat in het secundair onderwijs vrijdag bijna alle leerlingen kwamen opdagen. In het Spectrumco­llege in Beringen zijn ruim 200 zesde- en zevendejaa­rs opgestart.

-

In de secundaire scholen gingen enkel de lessen in de laatste jaren vrijdag van start. Het Spectrumco­llege telt in totaal zo’n 350 zesde- en zevendejaa­rsleerling­en. “Maar we laten hen gespreid opstarten”, legt directeur Ludo Elsen uit. “We werken hoofdzakel­ijk met halve lesdagen en de begin- en einduren zijn verschille­nd.” Vrijdag waren er al iets meer dan 200 leerlingen aanwezig. “In de voormiddag waren er 80 à 90 leerlingen. In de namiddag kwam er een andere groep van zo’n 120 leerlingen. De rest zal volgende week pas opstarten.” In de voormiddag kwam een achttal leerlingen niet opdagen. “Maar bij de meesten van hen was dat omdat ze ziek waren, of omdat ze een belangrijk­e afspraak bij de dokter hadden”, zegt Elsen.

De directeur kijkt tevreden terug op de eerste dag van de heropstart. “Alles is rustig verlopen. Zowel personeel als leerkracht­en droegen een mondmasker. Dat was even wennen, maar het is gelukt.” Het moeilijkst­e bleek het houden van anderhalve meter afstand. “Dat zijn ze nog niet echt gewend, zeker niet nu ze mekaar zo lang niet meer gezien hebben. Maar we proberen hen er wel telkens op te wijzen.”

 ?? FOTO ZB ?? Uit de steekproef van het katholiek onderwijs bleek dat in het secundair onderwijs vrijdag bijna alle leerlingen kwamen opdagen.
FOTO ZB Uit de steekproef van het katholiek onderwijs bleek dat in het secundair onderwijs vrijdag bijna alle leerlingen kwamen opdagen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium