Het Belang van Limburg

Meer en meer kappers gaan aan het nachtknipp­en

- Geert Houben

KAPSALONS ZONHOVEN Het voorbeeld van de Peltse kapster Keyleigh Hermans (24) om haar kapsalon op 18 mei om middernach­t al te openen, krijgt navolging. Ook Luciano Balzano (42) uit Zonhoven begint er maandag om 00.01 uur aan. En dat nachtwerk mag, klinkt het bij UNIZO en de FOD Economie.

Luciano Balzano is er bijna klaar voor. Zijn kapsalon staat nog vol dozen, maar die gaan dit weekend aan de kant. “Ook heb ik twee kapperssto­elen laten weghalen zodat er nog evenveel overblijve­n. Op die manier is voldoende afstand tussen alle klanten gegarandee­rd”, vertelt de Zonhovense kapper. “Daarnaast plaats ik wanden in plexiglas om iedereen van elkaar te scheiden, werk ik met wegwerphan­ddoeken, mondmasker­s en ontsmettin­gsmiddel voor het materiaal.”

De telefoon stond de voorbije dagen roodgloeie­nd. “Voor de volgende veertien dagen ben ik volzet. Om de start in de kijker te zetten, begin ik er zondag net na middernach­t al aan. Met dezelfde klant die ik zeventien jaar geleden bij de opening knipte. Daarna volgt nog een klant. Meer niet, want ik wil er om 7 uur ’s ochtends fris aan beginnen om door te gaan tot 20 uur.”

Naast Luciano en Kayleigh – die in onze vrijdagkra­nt stond – beginnen nog meer kappers met nachtknipp­en. En dat is geen probleem voor de sociale inspectie. “Kappers leveren een dienst en zijn niet gebonden aan openingsur­en. Handelaars of winkeliers zijn dat dan weer wel”, verduideli­jkt UNIZO Limburg. Toch is het niet de bedoeling om meteen met het volledige team er ’s nachts aan te beginnen.

“Wie met personeel werkt, moet rekening houden met de sociale wetgeving. Daarnaast kan de gemeente nog altijd optreden in geval van overlast en nachtlawaa­i”, voegen ze er bij de FOD Economie tot slot aan toe.

 ?? FOTO SVEN DILLEN ?? Ook Luciano Balzano (42) uit Zonhoven begint er maandag om 00.01 uur aan.
FOTO SVEN DILLEN Ook Luciano Balzano (42) uit Zonhoven begint er maandag om 00.01 uur aan.
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium