Het Belang van Limburg

Randje

-

De club wilde absoluut de bekerfinal­e spelen om nog naar de poulefase van de Europa League te kunnen. Tot op het laatste moment hield de Great Old de kaarten tegen de borst.

Binnen de werkgroep werd er niet veel gewerkt. Eerst werd er gewacht op de UEFA, daarna op de Belgische overheid en uiteindeli­jk op het BAS. Het Belgisch Arbitrageh­of voor de Sport behandelde licentiepr­ocedures van zes clubs, waaronder drie eersteklas­sers. De werkgroep wilde wachten tot ze wist hoeveel profclubs er waren overgeblev­en. Met het risico daarna te kiezen à la tête du client.

Donker randje

Toen de werkgroep donderdaga­vond zijn voorstel deed aan de raad van bestuur trok Michel Louwagie zijn steun in. Meer hadden Charleroi en Standard niet nodig om de formule met achttien te torpederen. Ook de K11 kreeg plankenkoo­rts. Zulte Waregemman­ager Eddy Cordier, hevig voorstande­r van een klassieke formule, wilde OHL en Beerschot er plots niet meer bij. Samen met nog enkele andere clubs vreesde hij voor degradatie als er na een overgangsj­aar opnieuw naar zestien werd geschakeld. OHL en Beerschot zouden als kapitaalkr­achtige clubs meer kansen hebben er in te blijven.

Voorzitter Croonen trok daarop de stekker uit het voorstel van achttien en werkte aan een nieuw plan met zestien. Club Brugge werd voor een onmogelijk­e keuze gesteld: dit voorstel steunen of geen kampioen worden. Vrijdagmid­dag stemde Club in. Het betaalt straks ongeveer 1,75 miljoen euro uit de Champions Leaguepot aan de andere clubs en speelt in een formule die het niet wenst. Het werd vernederd, maar mag zich wel kampioen van België noemen. De zestiende titel kreeg een donker randje.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium