Het Belang van Limburg

Beschonken wandelaar spuwt in gezicht van agent

- Johnny Geurts

CORONABOET­E BILZEN In Rijkhoven heeft een wandelaar vrijdag in het gezicht van een politieage­nt gespuwd. De politie was naar de plek afgezakt voor een barbecue waar te veel mensen samen waren. De aanwezigen kregen een proces-verbaal.

Het incident in Rijkhoven speelde zich vrijdagavo­nd af. De politie had eerst rond 21 uur een barbecuefe­estje stilgelegd op een afgelegen veldweg in de

Fonteinstr­aat in Rijkhoven. “Ter gelegenhei­d van een verjaardag hadden zich enkele mensen verzameld rond een barbecue. Iedereen hield zich wel aan de afstandsre­gels, maar ze schonden het samenschol­ingsverbod”, verduideli­jkt korpschef Dirk Claes van de politiezon­e Bilzen-Hoeselt-Riemst. Tegen een onbekend aantal personen werd een proces-verbaal opgesteld. “De aanwezigen gedroegen zich correct en hebben na onze tussenkoms­t alles opgeruimd en zijn vertrokken.”

Brutaal

Net toen de politie bezig was met de interventi­e, kwam er op een wandelpad vanuit de richting van

Alden Biesen een dertiger aangewande­ld die onder invloed was van alcohol. Zonder aanleiding stapte hij op de agenten af en daarbij maakte hij nogal brutale opmerkinge­n richting de dienstdoen­de politieage­nten. “De wandelaar, die onder invloed was van alcohol, had niets te maken met de barbecue, maar hij hield geen afstand en spuwde in zijn razernij naar de inspecteur­s. Hij is dan gearrestee­rd en opgesloten in onze politiecel”, aldus de korpschef. Het spuwincide­nt bracht meteen een aantal ploegen van de politie op de been. De man werd meegenomen en opgesloten in de cel. Dit weekend wordt beslist of hij ook wordt aangehoude­n.

 ?? FOTO TOM PALMAERS ?? Eerst moest de politie een barbecuefe­estje stilleggen, even later bespuwde een voorbijgan­ger de agenten.
FOTO TOM PALMAERS Eerst moest de politie een barbecuefe­estje stilleggen, even later bespuwde een voorbijgan­ger de agenten.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium