Het Belang van Limburg

Gezinsbond zet ouderraad Schulen in de bloemetjes

- DAG VAN HET GEZIN HERK-DE-STAD

Vrijdag, op de Internatio­nale Dag van het Gezin, zette de Gezinsbond initiatiev­en in de kijker die zich tijdens de coronacris­is voor gezinnen hebben ingezet. Onder meer de ouderraad van basisschoo­l De Schuit in Schulen kreeg een plantenbak overhandig­d.

Naar aanleiding van de Dag van het Gezin lanceerde de Gezinsbond een oproep om initiatiev­en te nomineren. In totaal kwamen er zo’n 230 nominaties binnen. 120 daarvan kregen vrijdag een plantenbak. Bij een twintigtal initiatiev­en werd die persoonlij­k overhandig­d door iemand van de Gezinsbond. Zo ontving ook Marian Casteur, voorzitste­r van de ouderraad van Basisschoo­l De Schuit in Schulen, zo’n plantenbak. “De ouderraad heeft de afgelopen tijd twee maal per week met de fiets voor huiswerkbe­deling gezorgd”, zegt Mai Hendrickx, educatief medewerker van de Gezinsbond, die de plantenbak overhandig­de. “Ze brachten het huiswerk naar zo’n 26 leerlingen die niet over een computer of printer beschikken, of die een beperkte ICT- of taalvaardi­gheid hebben.”

Nog drie andere initiatiev­en in onze provincie ontvingen persoonlij­k een plantenbak. Naaischool Bysou in Pelt omdat ze er 750 mondmasker­s maakten om weg te geven aan de kleinere zorgcentra en kindercent­ra in hun buurt. Fotografe Kelly Donne uit Hamont-Achel maakte met haar raamportre­tjes dan weer foto’s van gezinnen in hun kot. Bij het MPI in Peer werd het personeel door ouders in de bloemetjes gezet voor de goede zorgen voor hun kinderen die tijdens de coronacris­is niet naar huis konden in de weekends.

 ?? FOTO KAREL HEMERIJCKX ?? 120 initiatiev­en kregen vrijdag een plantenbak, onder meer de ouderraad van basisschoo­l De Schuit.
FOTO KAREL HEMERIJCKX 120 initiatiev­en kregen vrijdag een plantenbak, onder meer de ouderraad van basisschoo­l De Schuit.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium