Het Belang van Limburg

Nieuw internaat voor 150 leerlingen

- Dirk Jacobs

In Hasselt bouwt GO!Next een nieuw internaat voor leerlingen van de hotelschoo­l en de topsportsc­hool op de plek waar het oude internaat De Zandberg stond. Er kunnen 150 leerlingen terecht, met de mogelijkhe­id om een extra verdieping bij te bouwen om zo 200 leerlingen te huisvesten.

“Het nieuwe internaat vervangt er eigenlijk drie”, legt algemeen directeur Carlo Gysens van GO! Next uit. “In september 2021 openen we het nieuwe internaat en dan sluit het internaat van de sportschoo­l in de vroegere Hoebanxkaz­erne en het onafhankel­ijk internaat Studho in de Armand Hertzstraa­t. En uiteraard is er het afgebroken internaat De Zandberg. De 150 kamers, waarvan 6 voor mindervali­de leerlingen, zijn bedoeld voor de leerlingen van zowel hotelschoo­l als topsportsc­hool, twee scholen die een publiek vanuit heel Vlaanderen en zelfs uit het buitenland aantrekken. Bovendien hadden we dringend een nieuwbouw nodig om aantrekkel­ijk te blijven.”

Elfde Linie

“Het internaat past helemaal in de totale visie voor de Elfde Liniecampu­s”, zegt Carlo Jansen, directeur infrastruc­tuur bij GO! Next. “Hier zijn het Demer- en Kapermolen­park in volle ontwikkeli­ng en ook het internaat zal daar deel van uitmaken met, langs de nieuwbouw, een doorsteek die de leerlingen vanaf de Elfde Liniestraa­t en de bushaltes rechtstree­ks naar de verschille­nde scholen leidt via een groene corridor. Bovendien zal het gebouw voor meer dan alleen het internaat dienen. Zo voorzien we op het gelijkvloe­rs een restaurant voor 200 personen en een leskeuken, zodat de leerlingen grootkeuke­n van de hotelschoo­l eigenlijk in hun lessen het eten voor hun medestuden­ten bereiden. Daarboveno­p zijn er drie verdieping­en in L-vorm met in

elke vleugel telkens 25 kamers.”

Opdelen

“Het model waarvoor we kozen wijkt af van het standaard gangenmode­l, en biedt het voordeel dat we een opdeling kunnen maken tussen jongens en meisjes maar ook tussen leeftijdsg­roepen”, zegt projectlei­der Elfi Eerdekens.

“Centraal maken we clusters met douches en sanitair en op dezelfde manier clusteren we ook gedeelde leef- en studieruim­tes per verdieping. In de centrale zone zijn er drie kamer voor telkens twee begeleider­s. Op elke verdieping is er in elke woonkamer ook een kleinere eet- en kookruimte en een leef- en recreatiez­one.”

 ?? FOTO POLO ARCHITECTS ?? Zo moet het nieuwe internaat eruit gaan zien.
FOTO POLO ARCHITECTS Zo moet het nieuwe internaat eruit gaan zien.
 ?? FOTO SERGE MINTEN ?? Carlo Jansen, Carlo Gysens en Elfi Eerdekens bij de pas opgestarte werf.
FOTO SERGE MINTEN Carlo Jansen, Carlo Gysens en Elfi Eerdekens bij de pas opgestarte werf.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium