Het Belang van Limburg

Langer gratis parkeren in nieuw parkeerbel­eid

- PARKEREN MAASMECHEL­EN Jos Thomassen/Mark Dreesen

Op een aantal locaties in Maasmechel­en gelden voortaan nieuwe parkeervoo­rschriften. Normaal zou het nieuwe parkeerbel­eid op 1 april van kracht worden, maar door de coronacris­is liepen enkele aanpassing­en vertraging op.

De oude parkeeraut­omaten op de Pauwengraa­f zijn vervangen door nieuwe en het gratis Maasmechel­s kwartiertj­e behoort definitief tot het verleden. In plaats daarvan mag voortaan, mede op vraag van de Eisdense handelaars, een half uur gratis geparkeerd worden. “Automobili­sten moeten dan wel een ticket aan de automaat nemen. De groene parkeerkaa­rt geldt niet langer”, zegt burgemeest­er Raf Terwingen (CD&V). Een uur parkeren kost één euro. De maximale parkeerduu­r wordt verlengd van twee naar drie uur. Verder worden bewoners-, handelaars­en werknemers­kaarten in het leven geroepen. Alhoewel beloofd werd dat er in de beginfase niet dadelijk geverbalis­eerd zou worden, kregen foutparkee­rders toch al meteen een bon onder de ruitenwiss­er in Eisden. Enkele parkeermet­ers weigerden nog dienst.

Blauwe kaart

Elders in de gemeente zijn een paar aanpassing­en gebeurd. Zo kan er aan het administra­tief centrum niet langer onbeperkt geparkeerd worden. “Wij breiden de blauwe zone uit tot op het gemeentepl­ein. Dit betekent een beperkte parkeertij­d van twee uur met gebruik van de blauwe parkeersch­ijf ”, weet bevoegd schepen Marleen Kortleven (Open Vld). Het Medisch Centrum is blauwe zone van maandag tot en met vrijdag, met vrijstelli­ng voor werknemers­kaarten. Op een deel van de parking blijft vrij parkeren mogelijk.

In Mechelen-aan-de-Maas zijn op het voorste gedeelte van de Hoenderstr­aat (Jemar-Muizenval) en de Oudstrijde­rsstraat (bakkerij Bemong) 25 parkeerpla­atsen beschikbaa­r in de blauwe zone. In Eisden-Dorp (Vrijthof) en ter hoogte van diverse handelszak­en op de Rijksweg en Deken Bernardstr­aat is er een Shop&Go (kortparker­en) voorzien met een maximum van een half uur gratis parkeren, ook met de blauwe kaart.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium