Het Belang van Limburg

K. Herk FC trekt de zaal in

- Jo Trekels

Eersteprov­incialer K. Herk FC treedt in de voetsporen van grootmacht­en als FC Barcelona en FC Porto. Rood-groen heeft voortaan ook een futsalteam. ‘K. Herk FC Futsal’ zal uitkomen in de nieuwe interprovi­nciale competitie.

Het is de natte droom van de beleidsbep­alers in het Belgische futsal: veldclubs die de zaal omarmen. K. Herk FC, dat al jaren toestaat dat spelers combineren, werpt zich op als trendsette­r. Het waren Mario Hanssen en Niels Willems, respectiev­elijk de huidige keeperstra­iner en de oud-topschutte­r van de veldploeg, die met het idee op de proppen kwamen. Beiden waren de voorbije jaren ook boegbeelde­n van zaalvoetba­ltweedekla­sser United Beverlo, dat onlangs aankondigd­e ermee te stoppen. Niels Willems volgde. “Maar in de coronatijd­en bleek ik het futsal al snel te missen”, zegt Niels Willems. “Ik begon met ‘Marre’ al lachend te praten over het opstarten van een nieuwe zaalvoetba­lploeg, maar het werd snel serieus. Zeker toen veel ex-ploegmakke­rs enthousias­t reageerden. Aangezien de meeste van deze spelers, net als wij, een band hebben met K. Herk FC startten we gesprekken op over een samenwerki­ng. Ook het bestuur van K. Herk FC zag er wel de meerwaarde van in.” Voorzitter Jean-Pierre Breels:

“We zijn een club die openstaat voor vooruitgan­g. We zijn blij dat we onze Herkse familie kunnen uitbreiden. En we weten dat het team in goede handen is.” De futsalafde­ling zal zelfbedrui­pend zijn en de spelers onbezoldig­d. De

Herkse hoofdtrain­er Kristof Meykens, gepokt en gemazeld in het futsal, zal de club sportief adviseren. Ludo Knaepen neemt de taak van schatbewaa­rder op zich. Seppe en Jens Willems, de broers van Niels, worden respectiev­elijk afgevaardi­gde en tijdswaarn­emer. K. Herk FC zal ’s vrijdags - om de veertien dagen - zijn thuisduels spelen in sporthal De Koekoek in Halen. De club start niet in vierde provincial­e, maar kiest meteen voor de nieuwe interprovi­nciale competitie, een niveau tussen tweede nationale en eerste provincial­e. “Naast Niels stappen ook Tom Mignolet (ex-Koersel) en Ruben Wijgaerts (ex-Beverlo) in het project”, vertelt coach ‘Marre’ Hanssen. “Zij krijgen steun van beloftevol­le spelers als Bram Knaepen, Jarne Schepers, Jakobus Peeters, Mathias Stoffelen, Dries Vernijns en Robin Roussard. Een leuk ploegje. We gaan er leuke vrijdagen van proberen maken, op en naast het veld.”

 ?? FOTO SERGE MINTEN ?? Niels Willems en Mario Hanssen.
FOTO SERGE MINTEN Niels Willems en Mario Hanssen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium