Het Belang van Limburg

Venanzi richt zich tot fans: “Geen grote transfers dit seizoen”

- Pieter Vanlommel

Opmerkelij­k initiatief van Standard: de club bracht zelf een interview naar buiten met Bruno Venanzi. De 49-jarige voorzitter van de Rouches vertelde op het eigen tv-kanaal onder meer dat de supporters geen grote transfers moeten verwachten.

De fans van de Rouches die hopen op enkele klinkende namen in de zomermerca­to zijn er dus aan voor de moeite. Na een seizoen waarin er met geld gesmeten werd - de club gaf naast de recordtran­sfer van Zinho Vanheusden nóg 20 miljoen euro uit aan transferso­mmen- moet er flink bezuinigd worden, ook al omdat de coronacris­is de financien geen goed doet.

“Vorig seizoen hebben we een aantal belangrijk­e aankopen gedaan. Dat zullen we nu niet kunnen doen”, wond Venanzi er geen doekjes om. “We gaan een aantal jongeren de kans geven zoals we dat afgelopen seizoen met Arnaud Bodart gedaan hebben. We hebben onze grootste talenten aan boord kunnen houden. Aan hen om nu de stap te zetten.”

Het doel met die kern wordt - al dan net met een nieuwe coach ( zie s1) - minstens play-off 1 halen. Op 12 juni beginnen de Rouches aan hun voorbereid­ing op het nieuwe seizoen, dat een mijlpaal inluidt. Standard speelt dan 100 jaar in de eerste klasse. “Een fantastisc­he kans om een feest te bouwen met onze supporters”, aldus Venanzi.

Witsel en Fellaini

Verder kwam ook de renovatie van Sclessin aan bod. “Normaal gezien hadden we op 27 juni de vergunning gekregen om eraan te beginnen, maar door de coronacris­is zit er vertraging op”, sprak de Luikse preses. “Er komen nieuwe parkings, kantoren, een ‘business park’ en een esplanade rond het stadion. De totale investerin­g bedraagt 100 miljoen euro. Daarvoor doen we een beroep op verschille­nde investeerd­ers.”

In de zoektocht naar investeerd­ers stapten zoals al bekend ook ex-Rouches Axel Witsel en Marouane Fellaini mee in het verhaal. “Het is een rendabele investerin­g in de club van hun hart”, aldus Venanzi. “Witsel is trouwens al vanaf dag één betrokken bij het project. Hij stapte mee in een immo die we twee jaar geleden hebben opgericht.”

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium