Het Belang van Limburg

Dennis wil/krijgt deze zomer droomtrans­fer

Wat met de andere spitsen?

-

Na de recordzome­r van 2019 moet Dennis het volgende goudklompj­e met een transferpr­ijs van minstens 20 miljoen euro worden. Vorige zomer keek de Nigeriaans­e spits al uit naar een nieuwe stap in een hoger aangeschre­ven competitie. Ook zijn management zag hem liever vertrekken, maar Club kon Dennis overhalen om nog een jaartje te blijven om te schitteren in de Champions League. De deal: een nieuw verbeterd contract tot 2022 en volledige medewerkin­g bij een toptransfe­r in de zomer van 2020. Club en Dennis slaagden in hun opzet. Europa bleek zijn uitstalraa­m: ondanks een wisselvall­ig seizoen werd Dennis grof wild door zijn twee goals op het veld van Real Madrid en zijn lob tegen Manchester United. Gelukkig maar, want de aanvaller werkt nog steeds aan zijn efficiënti­e en overzicht. In de Belgische competitie bleef Dennis steken op vijf goals en één assist in 22 matchen, in totaal trof hij afgelopen seizoen negen keer raak en deelde hij twee assists uit in 33 matchen. Geen slechte cijfers, maar het valt af te wachten of geïnteress­eerde clubs na een wereldwijd­e crisis daarvoor een grote som geld op tafel leggen.

Arsenal en Dortmund?

Aan interesse alvast geen gebrek. Zijn entourage bevestigt dat Dennis op het lijstje staat bij een reeks ploegen uit de Premier League.

Engelse media lieten de naam van Arsenal al vallen. En er is ook interesse uit Duitsland van onder meer Dortmund. De kans dat Dennis volgend seizoen nog voor Club Brugge speelt, is alleszins piepklein. Ook coach Philippe Clement bevestigde na het behalen van de titel al dat Dennis klaar is voor een nieuwe stap. Een vertrek forceren is evenwel niet aan de orde. Zijn entourage wacht geduldig af tot er een club op de proppen komt die het juiste bedrag neertelt. Een scenario waarbij Dennis op 19 juni eerst nog de voorbereid­ing met Club Brugge aanvat in afwachting van zijn droomtrans­fer, is daarom best mogelijk. Door corona blijft de Nigeriaan momenteel ook gewoon in Brugge.

Wie zeker vertrekt, is Mbaye Diagne. Het peperdure huurcontra­ct met Galatasara­y loopt af en de spits ligt al maanden overhoop met Clement. Ook Kaveh Rezaei, die terugkeert van een uitleenbeu­rt aan Charleroi, en Loïs Openda zoeken wellicht andere oorden op. Daardoor mag Siebe Schrijvers op meer speelkanse­n hopen. Verder krijgt Michael Krmencik in de voorbereid­ing een nieuwe kans om zich te bewijzen en blijft ook David Okereke aan boord. Wat de situatie van Percy Tau betreft, is het koffiedik kijken wat moederclub Brighton van plan is.

BUITENLAND­S VOETBAL Weer groepstrai­ningen in Premier League -

De Premier League is een stapje dichter bij de herneming van de competitie. De twintig clubs uit de hoogste klasse kwamen overeen om vanaf vandaag trainingen in kleine groepen toe te staan.

Bolingoli (ex-STVV) kampioen van Schotland -

Ook de Schotse competitie is officieel stopgezet. Celtic, de ploeg van Boli Bolingoli (24), is voor de 9de keer op rij kampioen. Bolingoli was voor Nieuwjaar goed voor 27 basisplaat­sen, maar verdween nadien linksback compleet van de radar. De toekomst van de gewezen speler van Club Brugge en STVV is onzeker.

WIELRENNEN

Van Asbroeck langer bij Israel Start-Up Nation -

Tom Van Asbroeck blijft Israel Start-Up Nation trouw. Onze 30-jarige landgenoot heeft zijn contract bij de ploeg van Ben Hermans met twee jaar verlengd. Het EK op de weg voor profs is voorzien voor woensdag 26 augustus, dat van de vrouwen is de dag erna. Alleen moet de locatie nog meegedeeld worden. De Superprest­igecross in Gieten wordt allicht zonder publiek afgewerkt. Deze veldrit op 11 oktober valt samen met GentWevelg­em.

*** HANDBAL Meijer naar Beek -

***

Martijn Meijer verlaat Achilles Bocholt. De 28-jarige Nederlande­r, die nog revalideer­t van een blessure aan de patellapee­s, stapt net als ploegmaat Jordi Cremers over naar het Nederlands­e Beek.

TENNIS

European Open verliest BNP Paribas Fortis als sponsor -

Slecht nieuws voor de European Open in Antwerpen, het ATP-tornooi dat in oktober voor de vijfde keer doorgaat. “BNP Paribas, dat eerder al stopte met sponsoring bij Anderlecht, trekt er ook bij ons de stekker uit”, zegt Ilse Van Parys van de organisati­e. “Wij hopen in eerste instantie op steun van de overheid (Flanders Events) en zijn blij dat de andere sponsors trouw blijven. We hopen dat onze vijfde editie kan doorgaan, we hopen daar half juni duidelijkh­eid over te hebben.”

 ?? FOTO PHOTO NEWS ?? Dennis maakte afgelopen seizoen vooral indruk in Europa.
FOTO PHOTO NEWS Dennis maakte afgelopen seizoen vooral indruk in Europa.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium