Het Belang van Limburg

“Eén team in goede en in kwade dagen”

-

Dit hadden razend drukke tijden moeten zijn voor het Peltse Belgium Racing, de regerende kampioen in de Belcar. Het team van de familie Derdaele was aan het uitbreiden én aan het verhuizen. Maar dan kwam plots corona.

“We hebben er vertrouwen in dat het goedkomt”, zegt Dylan Derdaele. “Wij hebben wel een bufferke. Mijn vader zit al 25 jaar in de autosport en heeft rond Belgium Racing en de Derdaele Group een hoop partners verzameld. Een groot aantal daarvan hebben we gecontacte­erd en die blijven allemaal meedoen. We zijn bijna klaar met ons nieuw business center, dat het paradepaar­dje van de groep moet worden. Naast de nieuwe ateliers van het raceteam komen daarin twee cafés, vergaderza­len, een dancing, showroom en feestzaal. Belgium Racing is al voor een deel verhuisd. Alleen met de auto’s wachten we nog even, tot het terrein rond het pand verhard is. We immers geen stof in de racewagens. Als we open gaan, zal dat met een monument zijn ter herdenking van de medewerker die om het leven is gekomen bij de bouw.” Ook de uitbreidin­g van het raceteam gaat grotendeel­s door zoals gepland. “We waren aan het schakelen naar Belgium Racing 2.0. We willen meer auto’s gaan verhuren en hadden Marc Goossens (F3000-winnaar en mede-recordhoud­er van de 24 Uur van Zolder, nvdr.) aangetrokk­en om dat in goede banen te leiden. Momenteel staan die auto’s stil, maar Marc blijft aan boord. Onze plannen met hem zijn niet van korte duur, en wij zijn één team in goede en in kwade tijden. Dat is altijd onze filosofie geweest. We hebben wel vrachtwage­ns en een nieuwe trailer af te betalen, maar op een paar investerin­gen hebben we een rem gezet. Maar we gaan door. Achter ons volgt een hele trein en wij hebben de verantwoor­delijkheid om die aan de gang te houden.”

 ?? JEFFREY GAENS
FOTO ?? (Vlnr.) Marc Goossens, Patrick Derdaele en Dylan Derdaele voor de nieuwe ateliers van Belgium Racing.
JEFFREY GAENS FOTO (Vlnr.) Marc Goossens, Patrick Derdaele en Dylan Derdaele voor de nieuwe ateliers van Belgium Racing.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium