Het Belang van Limburg

LUMMEN

- Koen Luts

Morgen wordt er weer officieel getraind bij thaibokscl­ub The Vikings in Lummen. Ze bouwden een speciale constructi­e voor achttien bokszakken om buiten te kunnen oefenen.

Bij de thaibokscl­ub The Vikings, met bijna honderd leden, staan sportivite­it en teamspirit voorop. Maar inventivit­eit en creativite­it horen daar nu ook bij. Ondervoorz­itter en penningmee­ster François Hermans: “We wisten dat trainen op een veilige manier in ons lokaal in de Kraaibergs­traat erg moeilijk zou zijn. Sommigen onder ons volgen al jaren stages in Thailand, en daar wordt in openlucht getraind. Zo kwamen we op het idee om buiten een constructi­e te bouwen. Een van onze bestuursle­den is aannemer en hij heeft de kennis én de materialen daarvoor.”

De club is fier op de constructi­e met de bokszakken en maakte een filmpje van de installati­e. “Dat werd heel druk bekeken en het zwerft zelfs al rond in Amerika. Maandagavo­nd hebben we met succes alles getest. Met twaalf trainers lukte het om op veilige afstand te trainen. Er is een aparte in- en uitgang, telkens met ontsmettin­gsgel. Bij elke bokszak staat alcoholspr­ay en voor én na de training worden de zakken ook nog eens ontsmet. Niemand komt met iemand anders in contact, want ze hebben een ruimte van drie meter langs elkaar en zes meter tegenover elkaar. We hebben alle onkosten zelf gedragen en we gaan onze lidgelden zeker niet verhogen. We beheren ons geld goed en organisere­n voor onze leden ook activiteit­en buiten onze sport. Woensdag vindt de allereerst­e training plaats voor wie zich online heeft ingeschrev­en.”

 ?? FOTO KOEN LUTS ?? Thaiboksen zonder elkaar te raken en in openlucht. The Vikings in Lummen hebben het voor elkaar gekregen.
FOTO KOEN LUTS Thaiboksen zonder elkaar te raken en in openlucht. The Vikings in Lummen hebben het voor elkaar gekregen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium