Het Belang van Limburg

Blokbar zet deuren opnieuw open

- Johnny Geurts

De succesvoll­e blokbar is sinds gisterocht­end weer in gebruik in Bilzen. “Er zijn nu maximaal 65 plaatsen en de plekken zijn voorbehoud­en voor studenten die in Bilzen wonen”, verduideli­jkt burgemeest­er Johan Sauwens.

Na het succes van de blokbar tijdens de kerstperio­de werd beslist om ook in deze periode het LaBo3740 in de Korenstraa­t opnieuw als studieplek te openen. “Alleen houden we nu rekening met de coronamaat­regelen. Om de veiligheid en het comfort van alle aanwezigen optimaal te garanderen is het aantal beschikbar­e plaatsen deze keer noodgedwon­gen teruggebra­cht tot 65. Vrije inloop is vervangen door een online reservatie­systeem. De plaatsen zijn ook voorbehoud­en voor studenten die in Bilzen wonen”, zegt schepen Peter Thijs (ToB). De strenge voorschrif­ten moeten strikt worden opgevolgd. Burgemeest­er Sauwens (ToB): “Alle aanwezigen moeten altijd een mondmasker dragen en zich houden aan de afstandsre­gel. Sanitair en drankautom­aten staan ter beschikkin­g van de studenten, evenals voldoende ontsmettin­gsmiddelen. De refter blijft tot nader order gesloten.” De blokbar in het vroegere pand van Blokker is tot en met 30 juni elke dag van 9 tot 23 uur open.

Schepen Thijs: “Instappen kan drie keer per dag: tussen 9 en 9.45 uur, tussen 14 en 14.30 uur en tussen 19 en 19.30 uur. De studenten beslissen zelf wanneer ze het pand verlaten.”

 ?? FOTO STAD BILZEN ?? In de Blokbar gelden strikte regels, waaronder het dragen van een mondmasker.
FOTO STAD BILZEN In de Blokbar gelden strikte regels, waaronder het dragen van een mondmasker.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium