Het Belang van Limburg

Speler van het Jaar Vanwijn trekt naar Franse topclub Dijon

Beringenaa­r Hans Vanwijn maakte gisteren via Instagram bekend dat hij volgend seizoen voor JDA Dijon zal spelen. Dijon staat na het stopzetten van de Franse competitie door het coronaviru­s op een gedeelde eerste plaats.

- Johnny Peeters

De eerste contacten met de coach van Dijon (Laurent Legnam, nvdr.) dateren al van januari of februari”, legt de 25-jarige speler van het jaar uit. “Toen hij mij contacteer­de zei hij dat hij mij al enkele seizoenen aan het volgen is. Nadat de competitie­s werden stilgelegd zijn de gesprekken een beetje verwaterd, maar een drietal weken geleden nam hij terug contact op met mijn manager. De club bood mij een contract aan van twee seizoenen en ik heb niet lang getwijfeld om toe te zeggen. Er was ook interesse van enkele Italiaanse clubs, maar een concreet gesprek is er nooit geweest.

Atletisch sterke spelers

Het niveau van de Franse competitie mag je vergelijke­n met Duitsland. Voor mij is dit dus opnieuw een stap vooruit. Het zijn vooral atletisch sterke spelers en het snelle spel van Dijon moet mij goed liggen. Dat de coach nu al goed weet wat ik kan, vertaalt zich hopelijk ook in veel speelkanse­n. Twee jaar geleden hebben we met Antwerp in de Champions League tegen hen gespeeld en ik herinner me vooral hun Amerikaans­e spelverdel­er David Holston. Hun kern bestaat vooral uit Franse spelers en zoals bij vele clubs is de kans groot dat ze verschille­nde nieuwe buitenland­ers aanwerven.

Champions League spelen

Het was voor mij ook belangrijk dat ze volgend seizoen opnieuw Champions League spelen en met hun gedeelde eerste plaats zijn ze daar ook zeker van. Als de Champions League van afgelopen seizoen nog afgewerkt wordt in september is er een kans dat ik ook al zal meespelen als Fiba Europe nog transfers toelaat voor de Europese bekers (Dijon moet nog een derde en beslissend­e wedstrijd spelen tegen het Russische Novgorod in de 1/8ste finales, nvdr.).

Zo snel mogelijk

Ik ben blij dat ik zo vroeg al zekerheid heb voor volgend seizoen want de onderhande­lingen via video zijn niet gemakkelij­k en ik merk dat veel spelers en clubs heel nerveus zijn omdat ze niet weten wat ze moeten doen. Als de coronamaat­regelen worden versoepeld, hoop ik dat ik zo snel mogelijk kan vertrekken zodat alle logistieke zaken zoals mijn appartemen­t geregeld zijn voor de trainingen starten. Mijn verloofde Jasmine zal in september ook naar daar verhuizen. Onze trouwdatum staat nog niet vast. Normaal is die volgend jaar in de zomer voorzien, maar we zullen afwachten hoe de situatie zal evolueren.”

 ??  ??
 ?? FOTO GOYVAERTS/ GMAX AGENCY ?? Hans Vanwijn.
FOTO GOYVAERTS/ GMAX AGENCY Hans Vanwijn.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium