Het Belang van Limburg

Racing neemt Kouassi definitief over van Celtic

- Marnik Geukens

Eboue Kouassi (22) staat op het punt om een meerjarig contract te onderteken­en bij KRC Genk. De Limburgse club zal de aankoopopt­ie van de Ivoriaan bij Celtic lichten voor 29 mei.

Eboue Kouassi werd eind januari van Celtic gehuurd om mee de leemte op te vullen, die het uitvallen van Bryan Heynen en de transfer van Sander Berge hadden gecreëerd. Omdat hij wegens een blessure met een conditione­le achterstan­d kampte, zou Kouassi rustig de tijd krijgen om zich te integreren.

Dat lukte sneller dan verwacht, coach Hannes Wolf liet Kouassi al invallen tegen Charleroi en gaf hem tegen Kortrijk, Club Brugge en Oostende een basisplaat­s. De Ivoriaan toonde zowel duelkracht als overzicht en imponeerde steeds meer op training.

Daarom werd beslist om de aankoopopt­ie, zoals contractue­el vastgelegd, vóór 29 mei te lichten. Dat zal dus deze week of begin volgende week officieel gebeuren, de totale transferso­m zou in de buurt van 1,5 miljoen euro liggen.

Kouassi kreeg vrijdag na de laatste groepstrai­ning net als Uronen een schema mee om tijdens de vakantie door te trainen, zodat hij op 15 juni topfit de voorbereid­ing op volgend seizoen kan aanvatten.

Hagi: onderhande­lingen

Voor 31 mei moet Rangers FC de optie in de huuroveree­nkomst van Ianis Hagi lichten, wil het de 21jarige Roemeens internatio­nal definitief overnemen van KRC Genk.

Met zo’n deal zou een bedrag van 5 miljoen euro gemoeid zijn. Rangers is van plan om Hagi, die bij KRC Genk tot medio 2024 onder contract ligt, aan te trekken en onderhande­lt momenteel met de Limburgse club over de betalingsm­odaliteite­n.

Ianis Hagi scoorde bij zijn eerste baltoets voor KRC Genk in de eerste wedstrijd van het seizoen tegen Kortrijk, maar kon de bijzonder hoge verwachtin­gen nooit helemaal inlossen. Hij was in 19 wedstrijde­n goed voor drie goals en vier assists.

 ??  ??
 ?? FOTO PHN ?? Kouassi kon zich sneller dan verwacht integreren en wordt daar nu voor beloond.
FOTO PHN Kouassi kon zich sneller dan verwacht integreren en wordt daar nu voor beloond.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium