Het Belang van Limburg

Vijf verdachten van moord op Silvio Aquino op weg naar assisen

-

RECHTBANK TONGEREN/MAASMECHEL­EN

Na heel wat juridisch getouwtrek is het onderzoek naar de moord op Silvio Aquino bijna vijf jaar na datum afgerond. De raadkamer verzond gisteren de strafbunde­l naar de kamer van inbeschuld­igingstell­ing met het oog op een doorverwij­zing naar assisen.

Het parket-generaal wil vijf mannen voor het hof van assisen in Tongeren voor de gijzeling van en de moord op Maasmechel­aar Silvio Aquino, op 27 augustus 2015 op het industriet­errein in Opglabbeek. Vier leden van de Bosnische bende, die beschouwd worden als de uitvoerder­s van de moord. Ze zouden 22 dagen voor de moord op Silvio al een poging hebben ondernomen om de jongste telg van de Aquino’s te ontvoeren. De vijfde is de man waarvan de speurders vermoeden dat hij de opdrachtge­ver is: de 59-jarige ex-restaurant­houder Martino Trotta. Bekentenis­sen zijn er niet.

“Het onderzoek is eindelijk afgesloten, en dat kon al eerder het geval zijn geweest. Voor alle duidelijkh­eid gebeurde dat buiten onze wil om”, aldus Tim Smet, de raadsman van Trotta die altijd zijn onschuld is blijven uitschreeu­wen. “Mijn client is dan ook blij dat er binnen afzienbare tijd een proces komt waarop hopelijk alles uitgeklaar­d wordt.”

ANTWERPEN

 ?? FOTO PHOTO NEWS ?? Silvio Aquino.
FOTO PHOTO NEWS Silvio Aquino.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium