Het Belang van Limburg

“Nu pas ontdekt hoe mooi het Zoniënwoud is”

-

Hoe houd je contact met je collega’s van de Belgian Cheetahs (4x400 meter)?

“We hebben een whatsapp-groep waarin we elkaar uitdagen met challenges: om ter best een zelfportre­t tekenen, een koekje vanaf de voeten tot in de mond stoppen... Heel grappig allemaal. We geven elkaar punten en de winnaar mag de volgende opdracht verzinnen. Ik heb nog geen enkele keer gewonnen.”

Heeft de coronacris­is jou dichter bij de natuur gebracht?

“Ik had een enkelbless­ure waardoor ik niet mocht lopen. En dus ging ik vaak fietsen in het Zoniënwoud. Dat ligt vlak naast mijn deur, maar ik heb nu pas ontdekt hoe mooi het daar is. Ik heb een paar heerlijke routes ontdekt en ook als het coronaviru­s verdwenen is, zal ik die paden nog blijven opzoeken voor mijn alternatie­ve trainingen.”

Heb je ook moeilijke momenten gehad tijdens de lockdown?

“Ja, een eerste keer bij het uitstel van de Olympische Spelen en een tweede keer toen het EK atletiek werd afgelast. Ik vrees ook een beetje voor de Memorial, mijn favoriete wedstrijd. Zonder, of met een beperkt, publiek zou dat toch niet meer echt de Memorial zijn. Maar ik probeer het positief te bekijken. Ik ga ervoor zorgen dat ik volgend jaar nog beter in vorm ben en nog harder kan genieten van Tokio.”

 ??  ?? Hanne Claes zocht de natuur op tijdens de lockdown, dus misschien is golfen wel iets voor haar...
Hanne Claes zocht de natuur op tijdens de lockdown, dus misschien is golfen wel iets voor haar...

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium