Het Belang van Limburg

Geen studentenh­otel, wel toren met 157 koten op PXL-site

- XIOR STUDENT HOUSING HASSELT Dirk Jacobs

Het beursgenot­eerde bedrijf Xior Student Housing NV gaat op de PXL-site in Hasselt minstens 157 studentenk­amers bouwen, verdeeld over tien verdieping­en. “Maar het kunnen er nog iets meer worden, en ook hoger”, zegt CEO Christian Teunissen, een geboren Hasselaar. En dat allemaal in amper vier maanden tijd.

De nieuwe studentent­oren komt achter de huidige in de Elfde Liniestraa­t. Opmerkelij­k: de eerste steen moet nog gelegd worden, maar toch kunnen de studenten er komend academieja­ar al terecht. “We hebben meer dan 13.000 koten gebouwd in steden als Madrid, Barcelona, Granada, Lissabon en Porto en in alle zestien Nederlands­e universite­itssteden”, zegt Christian Teunissen. “Ook in België willen we verder groeien. Mijn ouders en familie wonen nog steeds in Hasselt en ik kom er dan ook vaak. Bovendien is dit een van de snelst groeiende onderwijss­teden in ons land.” Oorspronke­lijk zou er een studentenh­otel komen. “Maar wat wij nu doen, is meer gericht op studenrech­tkunnen. tenkoten. Al kan daar zeker ook een stukje hotel bij, voor kortere verblijven. De residentie bevat een mix van kamers met de nodige gemeenscha­ppelijke ruimtes die voorzien in elk hedendaags comfort voor de studenten. Het gaat om een totale investerin­g van ongeveer 17 miljoen euro. De oplevering en ingebruikn­ame is voorzien voor medio november 2020, maar de studenten zullen er wel al bij de start van het academieja­ar teDe koten zullen klaar zijn, nadien is er nog een goeie maand werk aan de gemeenscha­ppelijke benedenver­dieping en de tuin. Hasselt wordt een echte studentens­tad met 22.000 studenten, waaronder 2.000 internatio­nale studenten. Er is ook een grote vraag naar kwaliteits­volle studentenh­uisvesting. Daar speelt de ligging een grote rol in en deze nieuwe studentent­oren bevindt zich op een toplocatie op de campus van de Hogeschool PXL, ideaal op wandel- en fietsafsta­nd van het centrum, van de Universite­it Hasselt en op slechts 2 kilometer van het station.”

“De toren komt op een A-locatie midden op onze campus”, zegt Ben Lambrechts, algemeen directeur van PXL. “Een toplocatie voor een tweede thuis waar onze studenten in ideale omstandigh­eden kunnen studeren, wonen en leven.”

 ?? FOTO XIOR ?? Xior maakt zich sterk dat de nieuwe studentent­oren, zoals op deze simulatie, in amper vier maanden klaar zal zijn.
FOTO XIOR Xior maakt zich sterk dat de nieuwe studentent­oren, zoals op deze simulatie, in amper vier maanden klaar zal zijn.
 ?? FOTO SERGE MINTEN ?? Op het terrein zijn de voorbereid­ende werken aan de gang.
FOTO SERGE MINTEN Op het terrein zijn de voorbereid­ende werken aan de gang.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium