Het Belang van Limburg

Markt naar Kluisbergs­traat om veiligheid te garanderen

-

DIEST

Vanaf vandaag wordt in Diest weer de wekelijkse markt gehouden, niet op de Grote Markt en omgeving, wel in de Kluisbergs­traat.

“Op de Kluisbergs­traat kunnen we alle 49 standhoude­rs een plaats geven en de markt veilig laten verlopen”, beklemtoon­t schepen van Lokale economie Maurits Vande Reyde (Open Diest). “De toegang tot de marktzone komt aan het kruispunt van de Kluisbergs­traat

met de Boudewijnv­est. De marktkrame­n worden opgesteld op het fietspad en de berm, zodat de rijweg vrij blijft als voetganger­szone. Bezoekers mogen enkel in de richting van cultuurcen­trum Den Amer stappen. Het fietspad aan de zijde van de Demer wordt gebruikt als weg om terug richting centrum te lopen. Signalisat­ie en infoborden moeten ter plaatse alles duidelijk maken.”

“Aan de toegang moet elke bezoeker zijn handen ontsmetten aan de twee desinfecti­ezuilen met voetbedien­ing. Alle bezoekers worden geteld. Wegens de beperking in oppervlakt­e is het aantal personen in de marktzone gelimiteer­d op 386. Als het te druk wordt, gaan we ingrijpen. Medewerker­s van de stad Diest zien toe op het respectere­n van de sociale afstand. Wie met de auto naar de markt komt, parkeert best op het terrein aan Den Amer of op de Boudewijnv­est. Standhoude­rs moeten een mondmasker of een andere bedekking van mond en neus dragen. Voor bezoekers is dat sterk aangeraden.”

→ De markt loopt van 8 tot 12.30 uur

www.shoppenind­iest.be/veilig-markten

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium