Het Belang van Limburg

“Niets leuker dan de smeerlap spelen”

Acteurs in de bres voor Supporttea­m Rouwbegele­iding Corona

- Dennis Van Goethem

UNDERCOVER

EÉN Met een zinderende eerste trailer loopt Eén warm voor het tweede seizoen van ‘Undercover’, dat in september van start gaat. Het is uitkijken naar de nieuwe slechterik­en van dienst: Wim Willaert (53) en Sebastien Dewaele (42).

Van wiettelers naar wapenhande­laars, het is een kleine sprong voor Wim Willaert en Sebastien Dewaele. Na hun rollen in Eigen kweek, waarin ze met de beste bedoelinge­n een cannabispl­antage startten, zijn de twee West-Vlamingen vanaf september opnieuw te zien als broers in Undercover 2. Al zijn hun personages deze keer verre van goedaardig: Jean-Pierre en Laurent Berger lijken brave cowboys die een ranch runnen, maar zijn de spil in de illegale wapenhande­l in ons land. Zo komen ze in het vizier van undercover­agent Bob, de rol van Tom Waes. “De scenariste­n schakelen weer een versnellin­g hoger”, zegt Wim Willaert. “Seizoen één speelde zich af op een camping, nu op een manege vol West-Vlaamse cowboys. Dat levert geweldige settings op. Ik heb al toegehapt toen de eerste reeks nog uitgezonde­n moest worden. Meer dan een kort fragment had ik niet gezien, maar ik wist genoeg. En zodra ik hoorde dat ik opnieuw met Sebastien zou acteren, zei ik meteen ja.”

De bitch in Chris Lomme

In Undercover spelen Willaert en Dewaele al voor de vierde keer broers. “Het is iedere keer compleet anders”, zegt Willaert. “In Eigen kweek hadden we nauwelijks scènes samen, maar het klikte enorm goed. Voor Undercover stonden we continu met z’n tweeen op de set.”

Willaert mag zich opnieuw van z’n gemeenste kant laten zien. “Er is niets leuker dan een smeerlap spelen. Iedereen heeft een donkere kant, dus ik ben blij dat ik die af en toe op de set kan loslaten. Maar eigenlijk speel ik altijd le con, de dwaas. Dat is mijn specialite­it. (lacht) Het zijn de onderligge­nde verhalen die me aantrekken. In Undercover is dat bijvoorbee­ld de relatie tussen de broers en hun moeder, gespeeld door Chris Lomme. Dat maakte het extra speciaal voor mij: ik werkte al met Chris in het theater, maar zag haar nog nooit een bitch spelen. Normaal is ze altijd ‘de mooie vrouw’. Deze keer ook, maar eentje met een spuuglelij­k innerlijk. Geloof me, het is de rol van haar leven.”

Vechtkamp Waes

Ook Ruth Becquart vervoegt de cast, en naast Waes keren de Nederlande­rs Anna Drijver, Frank Lammers en Elise Schaap terug. “Het waren amusante draaidagen”, zegt Willaert. “Pittig wel. Ik had bikkelhard­e vechtscène­s met Tom Waes. Maar zodra de regisseur ‘cut’ riep, schoten we in de lach. Om bij ‘actie’ meteen weer op elkaars gezicht te slaan.” “Tom heeft zich echt gesmeten. Ik was al fan toen hij meespeelde in Het geslacht De Pauw. Dat heb ik duizend keer herbekeken. Ik hoop dat ik hem tijdens onze scènes geen blijvende schade heb aangebrach­t.” (lacht)

→ ‘Undercover 2’ is vanaf 6 september te zien op Eén. Buiten België biedt ook Netflix de reeks aan.

 ?? FOTO EÉN ?? In ‘Undercover’ spelen Wim Willaert en Sebastien Dewaele al voor de vierde keer broers.
FOTO EÉN In ‘Undercover’ spelen Wim Willaert en Sebastien Dewaele al voor de vierde keer broers.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium