Het Belang van Limburg

“Lekker eten mogen ze niet afpakken”

-

Plus vier kilo. Dat is het verdict van de lockdown voor Veronique Machiels (34) uit Kinrooi. “Door het thuiswerk”, denkt ze. “Gelukkig zegt mijn partner elke dag dat ik mooi ben met die extra kilo’s.”

“Bij thuiswerke­n ga je letterlijk van het bed naar de tafel, en van de tafel naar de zetel en weer naar bed”, vertelt Veronique. “Ik werk thuis als jeugdbesch­ermer. Ik doe dus geen huisbezoek­en meer, alles gaat via mail of videochat. We gaan wel meer fietsen met onze tandem en we gaan ook regelmatig wandelen. Maar blijkbaar verbruik je normaal toch meer door de gewone dingen te doen. Ik heb ook het gevoel dat er al zóveel niet meer mag. Lekker eten mogen ze mij dus niet afpakken”, lacht ze. “Verwennen met een lekker ijsje, tapas in de plaats van een boterham, chips in de zetel. Normaal gingen we om de twee weken uit eten. In ruil zijn dat de afhaalmenu’s van de goeie restaurant­s geworden. Zo vliegen de kilo’s er dus aan. Net voor corona had ik hele leuke nieuwe kleren gekocht, maar daar pas ik niet meer in. De extra’s kilo’s hebben zich vooral aan mijn buik en billen genesteld: dat scheelt een kledingmaa­t. Ik vertik het om nieuwe kleren te kopen. Dat is mijn motivatie om weer af te vallen: ik wil die leuke kleding aan.” (lacht)

 ?? FOTO SVEN DILLEN ?? “Ik vertik het om nieuwe kleren te kopen. Dat is mijn motivatie om weer af te vallen: ik wil die leuke kleding die ik recent kocht aan.”
FOTO SVEN DILLEN “Ik vertik het om nieuwe kleren te kopen. Dat is mijn motivatie om weer af te vallen: ik wil die leuke kleding die ik recent kocht aan.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium