Het Belang van Limburg

Werknemers Fluvius maken zomaar gat in coniferen

Een rij coniferen met plots een gat van 1,20 meter. Marina Ooijen uit Maaseik kan niet lachen met wat netbeheerd­er Fluvius bij hen heeft gedaan om aan een verlichtin­gspaal te werken.

- Phillip Pergens

De feiten dateren van afgelopen dinsdag. Medewerker­s van Fluvius waren bij Marina Ooijen op de Lindenstra­at in Maaseik aan het werk. “Onaangekon­digd”, zegt de vrouw. “Blijkbaar moesten ze bij de verlichtin­gspaal aan ons huis zijn. De takken van onze coniferen zaten in hun weg, maar wat die mannen vervolgens als oplossing hebben bedacht, kan ik echt niet begrijpen.”

Excuses

Marina en haar man zaten thuis toen ze gezaag hoorden. “Om aan het klepje in de paal te kunnen, hadden ze er niets anders op gevonden dan een gat van meer dan een meter in onze coniferen te maken. Onbegrijpe­lijk. Ze hadden gewoon eventjes moeten aanbellen en dan hadden we kunnen helpen. Door die takken voor hen opzij te houden of via de doorgang in onze schotten aan de achterzijd­e van de bomen”, legt Marina uit.

De Maaseikse wilde haar bouwplanne­n gaan halen om aan te tonen dat de coniferen wel degelijk op hun grond stonden en geen openbaar domein waren. “Maar toen ik terug buiten kwam, waren ze verdwenen. Dat stoort me mateloos. Het had fatsoenlij­ker aangepakt en afgehandel­d mogen worden”, vindt de vrouw.

David Callens, woordvoerd­er van Fluvius, wil zich in de eerste plaats excuseren. “Zoiets is niet fijn en dat erkennen we ook”, zegt hij. “Maar ik heb begrepen dat de coniferen dusdanig groot en uitgegroei­d waren dat onze technici er niet meer door konden. Het kastje waar ze in moesten zijn, dient om de openbare verlichtin­g aan te sturen. Daar moeten we altijd aan kunnen. Maar we willen ons zeker excuseren”, zegt Callens.

 ?? FOTO PPN ?? Werknemers van Fluvius maakten een gat in de coniferen.
FOTO PPN Werknemers van Fluvius maakten een gat in de coniferen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium