Het Belang van Limburg

Meervoudig­e corona-overtreder­s mogen het uitleggen voor rechter

In de Hasseltse rechtbank zijn woensdag weer vier overtreder­s van de coronamaat­regelen verschenen, een vijfde kreeg er zijn vonnis te horen. Keer op keer mannen die al meermaals tegen de lamp liepen.

-

Zo hangt een 35-jarige Peltenaar een boete van 800 euro boven het hoofd. Op 28 maart zette de politie hem met zijn wagen in Hamont-Achel aan de kant. Hij kon geen duidelijke verklaring geven. Op 18 april was het weer prijs. Goed voor twee keer een niet-essentiële verplaatsi­ng, en dus telkens 250 euro boete, die hij tot nu toe niet betaalde. De afgelopen twee maanden zwierde de politie hem al twee keer op de bon voor het niet naleven van de coronamaat­regelen. Toen betaalde hij wel twee keer de 250 euro.

Klussen

Een 27-jarige uit Heusden-Zolder moet vrezen voor 280 euro boete en nog eens 200 euro aan gerechtsko­sten. Hij veegde zijn voeten aan het samenschol­ingsverbod. De politie trof hem op 14 april in zijn appartemen­t aan met twee vrienden. “Ze kwamen me helpen met klussen aan mijn woning”, klonk het. Hij liep al eerder tegen de lamp.

In de twee andere zaken stuurden de verdachten hun kat. Iemand moest voor drie feiten van nachtelijk ronddwalen in Lommel verschijne­n. Voor deze niet-essentiële verplaatsi­ngen riskeert hij 800 euro boete. Een Houthalena­ar bleef evenmin in zijn kot en bezondigde zich ook aan een samenschol­ing. Op hem wacht een rekening van 640 euro.

Allen horen ze hun vonnis op twee juni.

Corona-overtreder en dief

Tot slot kreeg een 44-jarige Georgiër, die in het asielcentr­um van Leopoldsbu­rg verblijft, vijf maanden cel en 1.000 euro boete. Twee keer kon hij geen zinnige uitleg geven voor verplaatsi­ngen in Bree en Leopoldsbu­rg. Daarnaast stal de veertiger acht flessen sterke drank ter waarde van 274 euro uit een winkel in Leopoldsbu­rg. Eerder deze week sprak de Hasseltse strafrecht­er ook al gevangenis­straffen uit tegen twee coronaover­treders die zich agressief tegenover de politie gedroegen en naar de agenten spuwden.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium