Het Belang van Limburg

Waasland-Beveren valt licentie Moeskroen aan met juridisch stappenpla­n

-

Waasland-Beveren, dat zich op de slotdag theoretisc­h nog had kunnen redden, legt zich niet neer bij de degradatie en heeft een juridisch stappenpla­n klaar. Eerst stapt het naar de Pro League voor een onderhoud. De kans is klein dat de competitie­formule nog wordt aangepast, maar de Pro League kan een ploeg weigeren. Moeskroen bijvoorbee­ld.

Stap 2: als dat onderhoud niets oplevert, gaat Waasland-Beveren naar het Belgisch Arbitrageh­of voor de Sport (BAS) om de onreglemen­taire degradatie aan te vechten. Juridisch zijn daar mogelijkhe­den. Zo staat in de statuten dat de agenda van de Algemene Vergaderin­g acht dagen voordien moet uitgestuur­d worden. Dat gebeurde te laat en enkele uren voor de meeting werd hij nog twee keer aangepast. Als die AV niet rechtsgeld­ig is, zijn de beslissing­en dat ook niet. Daarnaast oordeelt W.-Beveren dat degradatie reglementa­ir niet kan als de competitie niet is afgewerkt. Er zijn precedente­n. Tijdens WOII werd het seizoen twee keer stopgezet en toen werd de competitie twee keer nietig verklaard: geen kampioen, geen degradant.

Stap 3 is een procedure voor de burgerrech­tbank om de licentie van Moeskroen aan te vechten. Les Hurlus kregen hun proflicent­ie op basis van een belofte dat 3,2 miljoen zou worden gestort. Dat geld is er nog altijd niet, terwijl Oostende en Lommel het wel tijdig op hun rekening moesten krijgen. “Hallucinan­t”, klinkt het. Bij die laatste stap riskeert Waasland-Beveren wel alle tv-geld te verliezen. Dan dreigt de ondergang. Zo’n rechtszaak kan wel een jaar duren en die chaos wil de Pro League vermoedeli­jk ook vermijden.

 ?? FOTO PHOTO NEWS ??
FOTO PHOTO NEWS

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium