Het Belang van Limburg

KVG viert 75ste verjaardag in kot van leden

Ingestuurd door Jelle Sidarow

-

De Katholieke Vereniging Gehandicap­ten (KVG) bestaat 75 jaar. Op zaterdag 16 mei zou dit normaal met de leden worden gevierd in dierenpark Planckenda­el. Corona stak er helaas een stokje voor. Daarom organiseer­de KVG-nationaal een online verjaardag­sfeest met entertaine­r Koen Dewulf foto).

De afgelastin­g van de uitstap naar Planckenda­el was een zware dobber voor de leden met een handicap, die als kwetsbare groep bijzonder veel nood heeft aan sociaal contact. Door het cornonavir­us viel voor een grote groep het sociaal netwerk weg die een kwaliteits­vol bestaan mogelijk maakt.

Daarom schoot KVG in actie. Activiteit­en organisere­n vanuit ons kot is niet eenvoudig, maar zeker niet onmogelijk! De voorbije weken werd op verschille­nde manieren contact gehouden met de leden (een kaartjesac­tie, kleurprent­enactie, schrijfact­ie, liveblog...).

Huiskamer

Als apotheose bokste KVG een alternatie­f verjaardag­sfeestje in elkaar. KVG bracht een knalactivi­teit tot in iedere huiskamer. Een virtuele activiteit is anno 2020 ook een manier om mensen te verenigen en een vrijetijds­besteding aan te bieden.

Op zaterdag 16 mei tussen 18 en 19 uur kon iedereen genieten van een spetterend liveoptred­en (jukebox) op de nationale facebookpa­gina met duivel-doet-al Koen Dewulf: zanger, stand-upcomedian en meer… Een man met een hart voor het vereniging­sleven en voor KVG. De dansschoen­en stonden klaar en de kelen werden geschraapt om uit volle borst te zingen en dansen met Koen Dewulf. Leden en bezoekers van de KVG-facebookpa­gina kregen de mogelijkhe­id om vooraf hun favoriete liedjes online te bezorgen. Maar ook tijdens de livestream kon men verzoeknum­mers aanvragen.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium