Het Belang van Limburg

Inspirocol­lege start ‘eerste schooldag’ zonder taken

Ingestuurd door Annick Bijnens

-

Vrijdag 15 mei was op het Inspirocol­lege misschien nog spannender dan 1 september. Het voelde aan als een eerste schooldag. Alle zesdejaars kwamen voor een eerste keer in negen weken weer naar school.

Welzijn voorop

“Het was niet alleen een blij weerzien, maar ook ontzettend fijn om te zien dat de leerlingen prima omgingen met de gewijzigde situatie en zich consequent hielden aan de veiligheid­svoorschri­ften”, klinkt het in het Inspirocol­lege. “We weten dat het voor de leerlingen vreemd aanvoelde, met mondmasker­s, het eenrichtin­gsverkeer, een georganise­erd toiletbezo­ek, de constante handhygiën­e én de afstand tot hun vrienden. Maar we willen hen vooral felicitere­n met hun ongeloofli­jke positivite­it en inspanning­en.”

“Omdat we ook de leerlingen van de andere leerjaren een fijne dag wilden bezorgen, was 15 mei voor hen een les- en taakvrije dag. We organiseer­den een digitale Inspirodag waarop iedereen virtueel kon samenkomen met zijn klasgenote­n en titularis om te werken rond welbevinde­n. Uiteraard vinden we het belangrijk dat de leerlingen via preteachin­g niet stil vallen en blijven bijleren, maar hun welzijn komt voor ons toch op de eerste plaats”, besluiten ze op het Inspirocol­lege.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium