Het Belang van Limburg

Verdwenen echtgenote

- Jos Roofthooft schrijft hier wekelijks zijn mop van de week

Een man komt op het politiebur­eau aangifte doen van zijn verdwenen echtgenote. “Meneer, mijn vrouw is sinds twee dagen boodschapp­en gaan doen en is nog niet terug.”

De agent neemt een aangifte-formulier en vraagt: “Hoe groot was uw vrouw?” Man: “Ik heb ze nooit gemeten en ik heb het haar ook nooit gevraagd!” Agent: “Is ze dik of mager?” Man: “Ik weet het niet zeker, maar ze is niet mager, misschien een beetje dik.” Agent: “Welke kleur van ogen heeft zij?” Man: “Dat ik het niet weet. Geen gedacht.”

Agent: “Welke kleur van haar heeft zij?” Man: “Ik weet het niet, zij verandert het elke week.”

Agent: “Welke kleding droeg zij?” Man: “Ik ben niet zeker maar dat kan een spijkerbro­ek en T-shirt zijn, of een rok met bloes.”

Agent: “Wat is haar geboorteda­tum en hoe lang zijn jullie getrouwd?”

Man: “Geen idee, ik heb ons trouwboekj­e niet bij.”

Agent: “Was ze met de auto?” Man: “Ja.”

Agent: “Welke?”

Man: “Een Audi, gekocht op 11 maart 2017, model RS 4 met een V6-turbo van 2,7 liter en 380 PK met een optrekverm­ogen van 100 km/uur in 5 seconden. Hij heeft 4 led-koplampen in handgebors­teld aluminium en 4 zelfreinig­ende sproeiers. Hij heeft ook 4 verzilverd­e sportvelge­n met het Audi-embleem. De zetels zijn in wit leder met het merk Audi in verwerkt. Het dashboard is licht crème-achtig beige, waarin een handvrije telefoon is geplaatst, naast een gps van het merk Tom-Tom. De carrosseri­e is metalic blauw. Op de deur van de bestuurder zit een krasje van 1 cm...”

Dan stokt de stem van de man en hij begint te wenen.

De agent legt zijn hand op zijn schouder en zegt: “Kalmeer maar mijn vriend, we gaan die auto zeker terugvinde­n!”

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium