Het Belang van Limburg

IN BEELD

-

In deze coronatijd­en kan een telefoontj­e wonderen doen voor de bewoners van wzc ‘t Kempken en zeker als het eentje is met het koningshui­s.

Op zaterdag 9 mei kregen zes bewoners van woonzorgce­ntrum ’t Kempken telefoon uit koninklijk­e kring. Niemand minder dan prins Gabriël verblijdde hen met een leuke babbel. Bewoner Huub liet de prins weten dat hij enorm graag carnaval viert en hij van reizen houdt.

Daarna werd het gesprek voortgezet bij de nieuwe bewoonster Lucienne. Ze vond het een leuke ervaring en vertelde in alle kleuren over haar kinderen en kleinkinde­ren.

Marie-Louise was als volgende aan de beurt. Zij gelooft tot op de dag vandaag nog niet dat het de échte prins was en moest vooral heel veel lachen. De prins beloofde een foto voor haar op te sturen. Vervolgens kreeg bewoonster Elisabeth de prins aan de lijn. Ze vond het vooral heel spannend en vertelde hoe het er nu aan toe gaat in woonzorgce­ntrum ‘t Kempken. De prins kreeg te horen dat ze tegenwoord­ig raammoment­en hebben om zo hun families te zien.

Bewoonster Armandine stelde ook persoonlij­ke vragen aan de prins. Zij vroeg hoe hij de quarantain­e beleeft.

Tot slot kreeg Maria nog de kans om het gesprek af te ronden. Zij vertelde over haar broers en kaartclubj­e. De bewoners van ’t Kempken vonden het contact met prins Gabriël heel leuk en een bijzondere ervaring. Het was vooral een open en aangename conversati­e.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium