Het Belang van Limburg

Opnieuw ontsnapt hangbuikzw­ijn gevangen

-

In Overrepen is in vijf dagen tijd tweemaal een loslopend hangbuikzw­ijn gevangen door de Animal Rescue Service. De eigenaar is nog niet gevonden.

Vorige zondag werd een eerste hangbuikzw­ijn gevangen in de buurt van de Heideweg. Hemelvaart­sdag werd een tweede exemplaar gespot in de omgeving. Buurtbewon­er Eddy Voets verwittigd­e Animal Rescue Service. Ze hadden heel wat moeite om het varken te vangen. Uiteindeli­jk hebben vier leden met een groot net het varken kunnen overmeeste­ren. Het dier ging wild te keer, krijste en toonde zijn tanden. “Je moet zo’n varken op zijn rug leggen en dan de vier poten vastgrijpe­n. Ze kunnen niet bijten, want ze kunnen hun kop niet draaien”, zegt voorzitter Mathieu Helleput. “Het varken dat we zondag hebben gevangen, wordt opgevangen door de vzw Forest and Friends in

Diest. We gaan eens horen of ze daar nog plaats over hebben.” Het varken draagt geen oormerk. Mathieu vermoedt dat het een broer is van het andere varken dat zondag werd gevangen. “Maar de eigenaar heeft nog niets van zich laten horen”, zegt Mathieu.

 ?? FOTO DIRO ??
FOTO DIRO

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium