Het Belang van Limburg

Ben Weyts verlengt deadline voor subsidies topsportin­frastructu­ur

- Dirk Jacobs

TOPSPORT HASSELT Vlaams minister van Sport Ben Weyts (N-VA) verlengt de deadline voor de realisatie van de wildwaterb­aan, de topsporttu­rnhal en een project rond schoolspor­t in Hasselt met een jaar. Zo krijgen de stad en haar partners extra tijd om de dossiers vorm te geven.

Door de coronacris­is liggen de werken van verschille­nde sportinfra­structuren stil. “Veel projecten hebben hierdoor vertraging opgelopen”, zegt minister Ben Weyts. “Maar deze projecten zullen hun subsidie niet verliezen en krijgen een jaar uitstel om het geplande project te realiseren.”

Hasselts burgemeest­er Steven Vandeput (CD&V) is blij met deze tegemoetko­ming. “Het geeft ons tijd om de projecten die voorzien zijn, verder vorm te geven.” Dat beaamt ook sportschep­en Habib El

Ouakili (RoodGroen+). “Zo komen deze projecten niet in het gedrang, ze zullen alleen met wat vertraging openen. Het gaat hier concreet om de wildwaters­portbaan aan de sluis in Godsheide, waarvan de opening in de zomer van 2021 was voorzien. Daarvoor staat 1,1 miljoen euro Vlaams geld klaar. Daarnaast is er de topsporttu­rnzaal in Runkst, die moest klaar geraken tegen de zomer van 2022. Daarvoor liggen alle budgetten, zowel de 3,5 miljoen euro van de stad, als de 800.000 euro van Weyts, gereed. Dit uitstel is ook goed nieuws voor het project ‘schoolspor­t’ dat we in Kuringen plannen.”

Schaatsbaa­n

Over de mogelijke ombouw van schaatsbaa­n ‘De Schaverdij­n’ naar een olympische ijspiste is er nog geen nieuws. Daarvoor zijn zowel Herentals als Hasselt nog in de running. De vorige sportminis­ter Philippe Muyters (N-VA) stelde toen dat de volgende regering daar een beslissing in zou nemen. Maar op dat glad ijs waagt zich voorlopig nog niemand.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium