Het Belang van Limburg

Kritiek op ‘coronaprem­ie’

-

GEMEENTERA­AD BORGLOON

Meerderhei­d: Open Vld (9), sp.a (8) Oppositie: CD&V (2), N-VA (2)

Organisati­e gemeentera­ad: Er is felle kritiek op de organisati­e van de gemeentera­ad tijdens de coronacris­is. Marilou Vanmuysen (CD&V): “We mogen vooraf vragen stellen via e-mail, die schrifteli­jk worden beantwoord. Maar de CD&V-fractie heeft aanvullend­e vragen gesteld waarop geen reactie meer kwam. Zo kan een gemeentera­ad niet georganise­erd worden.” N-VA en CD&V vragen zich af waarom het niet mogelijk is om een gemeentera­ad op afstand te organisere­n.

Coronaprem­ie: De meerderhei­d gaat de lokale economie ondersteun­en, dat stond te lezen in de krant. Wim Lambrechts (N-VA): “Het kan niet dat we iets moeten goedkeuren dat al gecommunic­eerd is naar de buitenwere­ld.” N-VA vindt dat er te weinig budget is voorzien en betreurt dat sommige beroepen die ook getroffen zijn door Covid-19 geen aanspraak kunnen maken op een toelage. Volgens CD&V zijn de voorwaarde­n onduidelij­k en discrimine­rend.

Buurtwegen: Lambrechts vraagt zich af waarom er niet is geopteerd om de buurtweg te verleggen langs Intesa aan het oude voetbalter­rein. De burgemeest­er geeft mee dat de buurtweg wordt afgeschaft omdat het een vroegere toegang betreft van de N79 tot de achterligg­ende landbouwpe­rcelen, nu eigendom van Lux. De bewoners van ‘Hamveld’ zouden onmogelijk de buurtweg kunnen gebruiken zonder de N79 over te steken. Ook de bewoners van Intesa zouden na de ruilverkav­eling onmogelijk via de buurtweg naar de andere veldwegen kunnen wandelen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium