Het Belang van Limburg

Bakken met BV’s in eigen keuken

De tent van ‘Bake off Vlaanderen’ blijft nog even dicht, maar nu al zet Wim Opbrouck (51) een nieuwe lading bakkers aan het werk, in Bake of @ home’.

- BAKE OFF @ HOME HASSELT Dennis Van Goethem en Benjamin Praet

De bakhype is weer wat groter geworden tijdens de lockdown. Daar spelen Wim Opbrouck en zijn team van Bake off Vlaanderen slim op in: nadat Cath Luyten, Jeroom, Tine Embrechts en Ben Segers tijdens de kerstperio­de hun beste patisserie­kunsten al eens lieten zien, slaan vanaf juni opnieuw enkele bekende gezichten aan het bakken. Vanuit hun eigen keuken, weliswaar. In Bake off @ home krijgen we het baktalent te zien van Bart Kaëll, Marleen Merckx, Annelien Coorevits, Xavier Taveirne en een vijfde naam die binnenkort wordt toegevoegd.

Gemberkoek­huis

De BV’s worden op de proef gesteld door ex-kandidaten die hun meest memorabele recepten weer van stal halen. Regerend kampioene Jaline daagt Xavier Taveirne uit om meringueta­art met citroen te maken, haar voorgangst­er Julie laat Annelien Coorevits een gemberkoek­huis bakken voor haar kinderen. Bart Kaëll krijgt zijn opdracht van Lukas, de jongste Bake off-deelnemer ooit: rastertaar­t met aardbeien.

“Benieuwd of dat zal lukken”, zegt de zanger. “Ik ben een hobbykok, maar bakken is iets compleet anders dan koken. Patisserie is chemie: een gram bloem kan het verschil maken. Thuis probeer ik soms wat recepten uit voor Luc (Appermont, de partner van Kaëll, nvdr.). Maar met wisselend succes. Luc is een echte Limburger, hij eet elke dag taart. Rabarber is zijn favoriet. Toen ik er onlangs zo eentje maakte, zei hij beleefd dat het lekker was. Terwijl de onderkant van het deeg nog helemaal nat was. (lacht) Bakken is een stiel apart.”

Proefkonij­n Luc

Kaëll is een trouwe fan van Bake off Vlaanderen. “Er kruipt zo veel passie en vakmanscha­p in bakken. Geweldig om naar te kijken, maar geen idee of ik het kan. Ik heb meer zenuwen dan toen ik deelnam aan Masterchef. Met goeie instructie­s moet het wel lukken. Ik hoop dat het geen caloriebom wordt. Suiker, boter, confituur, … Dat wordt een aanslag op mijn lijf. (lacht) Gelukkig heb ik met Luc het perfecte proefkonij­n.”

Thuis aan de slag

Naast de BV’s kunnen ook de kijkers meedoen aan Bake off @ home. Je kan de recepten thuis zelf uitprobere­n en zo in de prijzen vallen. “Het maakt niet uit of je een ervaren bakker bent, of een beginnelin­g”, zegt Wim Opbrouck. “Hier gaat het puur om de goesting en het plezier om aan de slag te gaan met patisserie.” De opnames van Bake off @ home gingen dit weekend van start. De gewone editie en Bake off junior worden in de zomer gedraaid conform de coronamaat­regelen, en gaan in het najaar op antenne.

 ?? FOTO VIER ?? Wim Opbrouck (beneden) kan geen bakkers in zijn ‘Bake off’-tent ontvangen, dus laat hij BV’s aan de slag gaan in hun eigen keuken. Zoals hobbykok Bart Kaëll die vaak voor zijn partner Luc Appermont kookt: “Luc is een echte Limburger, hij eet elke dag taart.”
FOTO VIER Wim Opbrouck (beneden) kan geen bakkers in zijn ‘Bake off’-tent ontvangen, dus laat hij BV’s aan de slag gaan in hun eigen keuken. Zoals hobbykok Bart Kaëll die vaak voor zijn partner Luc Appermont kookt: “Luc is een echte Limburger, hij eet elke dag taart.”
 ??  ?? Bake off @ home, Vier, vanaf 3 juni, elke woensdag om 21.35 uur, inschrijve­n via www.vier.be/bake-off-at-home
Bake off @ home, Vier, vanaf 3 juni, elke woensdag om 21.35 uur, inschrijve­n via www.vier.be/bake-off-at-home

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium