Het Belang van Limburg

Het Serregevoe­l, aan huis geleverd

Nu De Serre in Hasselt dicht is, wil het team van de populaire jongerenpl­ek niet dat hun bezoekers tot kasplantje­s verwelken. Daarom stellen ze een totebag samen om het Serregevoe­l aan huis te leveren.

- JONGERENPL­EK HASSELT (cru) → www.deserrehas­selt.be

“In zo’n totebag zitten frisdranke­n, biertjes van lokale brouwerije­n, een plantenste­kje dat je thuis verder kan laten groeien, een postkaart, stickers en gadgets”, zegt Mathies Wouters van De Serre. “Je kan op onze site kiezen tussen vier verschille­nde soorten bags.

De goedkoopst­e is 15 euro, de duurste 42 euro. Je kan aangeven of je die zelf komt ophalen, of dat wij aan huis leveren met een bakfiets van de stad Hasselt. Op die manier willen we de lokale handelaars steunen maar vooral terug wat meer contact krijgen met de bezoekers die we missen en hen proberen wat van het Serregevoe­l thuis te laten beleven. Met de virtuele acties op onze site gaan we ondertusse­n gewoon door.” Zo organiseer­de De Serre online concerten van dj’s en bands, een workshop rond planten verpotten en maakte architect Yannick Douw een driedimens­ionale virtuele ervaring van de expo Different Frames van jonge Limburgse fotografen Jonas Camps & Laurens Thys. Knap gedaan, maar toch: het blijft virtueel. “Dat gevoel hadden we ook” zegt Mathies. “Vandaar deze fysieke actie.”

Mathies zegt dat ze veel reacties binnenkrij­gen van bezoekers die nu niet mee langs kunnen komen. En gezien het bij De Serre ook om horeca en cultuur gaat, is het einde van de sluiting nog niet in zicht. “Maar we zouden niet van De Serre zijn als we daar niet creatief mee zouden omgaan. Deze actie krijgt dan ook zeker nog een vervolg.”

 ?? FOTO SERGE MINTEN ?? Een pakket met lokale drankjes en gadgets moet het Serregevoe­l aan huis opwekken.
FOTO SERGE MINTEN Een pakket met lokale drankjes en gadgets moet het Serregevoe­l aan huis opwekken.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium