Het Belang van Limburg

Politie start onderzoek na zoveelste brand in bosje aan Ekselse villawijk

- Mireille Maes en Geert Van Baelen

Gisteren rond 15 uur is opnieuw een brand opgemerkt in een bosje aan de Ekselse villawijk vlakbij de grens met Pelt. Zo’n 300 vierkante meter bos is beschadigd. Alles wijst in de richting van brandstich­ting. Daarom is de politie met een onderzoek gestart.

Het was een buurman die gisteren de hulpdienst­en alarmeerde. De man had duidelijk gezien dat een stapeltje hout in brand was gestoken. Omdat de brandstich­ting gebeurde op een perceel waar vooral loofhout en hoge dennenbome­n staan, konden de vlammen zich niet snel verspreide­n. De brandweerm­annen hadden het vuur dan ook snel geblust.

Alleen dit jaar al werd in de buurt van de op- en afrit van de NoordZuid in Eksel een drietal branden genoteerd. En vorig jaar waren er in de buurt ook al branden. Daarom wordt niet uitgeslote­n dat er een pyromaan aan het werk is. De politie is met een onderzoek gestart. Buurtbewon­er Jan Bielen stelt dat de wijk alle enkele jaren wordt opgeschrik­t door dit soort brandjes. “Nu was het alweer een half jaar geleden, maar elk jaar is het toch wel prijs. Zelf heb ik weet van zeker vijf keer. En vreemd is dat het telkens op dezelfde plaats gebeurt. Misschien moeten ze daar maar eens camera’s plaatsen. De buurt is natuurlijk ongerust. Ook deze keer zagen we de rook boven de bomen uitkomen. We zijn bang dat de vlammen tot in de kruinen klimmen en vervolgens overslaan naar onze woningen. Zeker nu de natuur zo droog is.”

“Natuurlijk zijn we ongerust. Ook deze keer zagen we de

rook boven de bomen uitkomen”

Jan Bielen

Buurtbewon­er

 ?? FOTO GVB ?? Zo’n 300 vierkante meter bos is beschadigd.
FOTO GVB Zo’n 300 vierkante meter bos is beschadigd.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium