Het Belang van Limburg

Kersverse papa Yannick Thoelen: “Vanaf de eerste krijs in extase”

- Sven Claes

VOETBAL KV MECHELEN Waar het leven van Looienaar Yannick Thoelen (29) en vriendin Kim Vandoninck normaal draait om de prestaties van manlief bij KV Mechelen, draaide alles de voorbije weken rondom baby Noa.

Noa is de grote en trotse broer van sterrekind­je Lia, die op 15 januari 2019, na 24 weken zwangersch­ap te vroeg werd geboren. Heel de Belgische voetbalwer­eld rouwde toen mee met het koppel. Deze keer verliep de zwangersch­ap succesvol en nota bene op Moederdag werd Noa geboren in het ziekenhuis van Geel. “De bevalling verliep vrij vlot”, legt Yannick uit. “Om 22 uur gingen we binnen en om 15.07 uur was het zover. Kim was enkele dagen eerder negatief op corona getest en ik droeg alleen een mondmasker. Ik was door het dolle heen. Ik wilde zo snel mogelijk weten of hij zijn tien vingers en tenen had (lacht). Vanaf de eerste krijs was ik in extase. Er viel een grote druk van mijn schouders. Vanaf dat moment ben je alleen nog maar bezig met die kleine, een fantastisc­h gevoel.”

Hoe verliepen de eerste weken van het vaderschap?

Yannick: “De eerste twee à drie dagen was het een ander ritme van leven. Elke drie uur moesten we Noa eten geven. Hij eet en drinkt heel goed. In het begin bracht het wel vermoeidhe­id met zich mee, maar nu is hij al een flinke slaper en profiteren wij dus mee. Ik help Kim met het verzorgen. Ik ververs zijn vuile luiers (lacht), meet de temperatuu­r, geef een bad en ontsmet zijn navel. Voor het eten is de mama wel aan zet.”

Heeft Noa gelijkenis­sen met jou?

“Noa heeft mijn neus en ogen, maar op basis van Kim’s oude foto’s lijkt hij wel erg op de mama. Het is nog te vroeg om te zeggen of het een papa’s kindje wordt, maar ik denk dat zonen toch gemakkelij­ker naar de mama nijgen en dochters naar de papa. Ik ben deze periode wel meer thuis, dus dat is ideaal om een sterke band op te bouwen.”

Hoe verlopen (k)raambezoek­en in coronatijd­en?

“We hebben het voorlopig beperkt tot de ouders en zussen. Zij ontsmetten bij ons thuis eerst hun handen en dragen een mondmasker. Voor alle anderen is het een raambezoek. Dat is niet gemakkelij­k, want je weet hoe graag de grootouder­s hun eerste kleinzoon willen vastnemen. We moeten nu

Hoe staat het trouwens met jouw revalidati­e van een zware kruisbandb­lessure?

“Ik zit goed op schema. Voor het eerst heb ik buiten getraind. Ik mocht al eens springen, een bal pakken en skippings uitvoeren. Op het einde van de week werd het wel zwaarder, maar ik hoop alleszins om op 15 juni te kunnen hervatten met de rest van de ploeg. Of de oude Yannick er terug zal staan bij het begin van de competitie blijft voorlopig een groot vraagteken. Ik ga sowieso uit van zes maanden revalidati­e, dus ik heb nog alle tijd om mijn knie in orde te krijgen."

VOETBAL

 ?? FOTO INSTAGRAM ?? De kleine Noa zag op zondag 10 mei, nota bene op Moederdag, het levenslich­t.
FOTO INSTAGRAM De kleine Noa zag op zondag 10 mei, nota bene op Moederdag, het levenslich­t.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium