Het Belang van Limburg

“Heel benieuwd wat City met Lommel en met mij van plan is”

-

Beka Vachiberad­ze wist waar hij moest zijn toen de eerste geruchten in de media opdoken. Hij belde simpelweg zijn beste vriend op. “Dat is speler Oleksandr Zinchenko van Manchester City ”, glundert hij. “We speelden samen in de nationale jeugd van Oekraïne (Beka heeft de dubbele nationalit­eit, nvdr.) en waren gedurende vijf jaar ploegmaats bij Shakhtar Donetsk. Eerst viel hij ook uit de lucht, maar kort nadien belde hij al terug. Het bleek waarheid.” De opluchting bij de middenveld­er was enorm. “We maakten na het beëindigen van de reguliere competitie een ongeziene rollercoas­ter aan emoties mee”, glimlacht hij. “In de week voordat Covid-19 het openbare leven zo goed als lam legde, kwamen mijn zus en haar gezin mijn verjaardag nog vieren in Lommel. Ze waren net op tijd de deur uit. En daar zaten we met ons tweetjes. Mijn vrouw is hoogzwange­r. Elk kuchje of aanval van vermoeidhe­id deed je van bezorgdhei­d ineenkrimp­en. Toch geen corona?”

“Beka heeft zijn conditie nochtans prima onderhoude­n”, vult echtgenote Nutza aan. “Lopen, fitnessen en op het balkon voetballen met onze hond Rocky. Om die af te schudden, moet je echt dribbelste­rk zijn (lacht).”

“Tot een maand geleden hadden we dagelijks contact met Kolbeinn Thordarson en zijn vriendin”, zucht Beka. “Maar net als mijn andere ploegmaats vlogen ze nog terug naar hun thuisland.

Reizen was voor Nutza af te raden, zij bevalt binnenkort in het Mariazieke­nhuis in Pelt.” “De isolatie gaf ons wel de kans om Lommel en zijn natuurscho­on beter te leren kennen”, zegt zijn vrouw. “Want hoewel kleine Sandro (!) elke dag kan komen… ja, het wordt een jongetje en zo gaat hij heten… fietsen en wandelen we nog veel. De Sahara is wondermooi. En zo zijn er veel plekjes. Alle mensen zijn ook supervrien­delijk tegen ons, het is echt geen straf om hier ‘vast te zitten’.” “Skypen met het thuisfront doen we wel elke dag”, knikt Beka. “En we hebben ook een mobiele app die de laatste ontwikkeli­ngen in de pandemie weergeeft.” “Jammer genoeg is dat niet de enige app op zijn mobieltje”, wijst Nutza hem terecht. “Er is een populair schietspel­letje ‘pubg mobile’ waar hij zowat verslaafd aan is. Dan kan ik hem ook wel schieten (lacht). Maar verder is hij gelukkig heel lief.”

“Ik ben heel benieuwd wat City met mijn club en met mij van plan is”, gooit Beka het wijselijk over een andere boeg. “Ik heb nog een contract van een jaar, met optie. Vorig seizoen werd ik geplaagd door een aanslepend­e enkelbless­ure, maar nu ben ik topfit en supergemot­iveerd. Eind juni of begin juli begint de voorbereid­ing. Ik kan amper wachten.”

“Ik ook, maar omwille van een andere reden”, knipoogt Nutza. “Gelukkig zijn de winkels weer open en hoef ik me niet meer online te behelpen om babyspulle­tjes te kunnen kopen.”

 ?? FOTO DICK DEMEY ?? Beka Vachiberad­ze met zijn hoogzwange­re vrouw Nutza en hun hondje Rocky.
FOTO DICK DEMEY Beka Vachiberad­ze met zijn hoogzwange­re vrouw Nutza en hun hondje Rocky.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium