Het Belang van Limburg

Op- en afritten om de beurt anderhalve maand dicht

Wegen en Verkeer start op maandag 8 juni met de renovatie van de E313 aan het complex Beringen, en dat in beide rijrichtin­gen. Ook de renovatie van de bruggen aan de Beverloses­teenweg en de Rijsselstr­aat zal beginnen.

- Zahra Boufker

De werken starten vanaf maandag 8 juni en gebeuren ’s nachts met beperkte hinder voor het verkeer. Overdag is er geen hinder. Op de brug over de Beverloses­teenweg moet het verkeer beurteling­s rijden.

De bedoeling is om een volgend gedeelte van de E313 vanaf het complex Beringen te renoveren. In de richting van Antwerpen wordt de snelweg in beide rijrichtin­gen vernieuwd over een afstand van ongeveer 2,3 kilometer. “Het huidige wegdek van de E313 ter hoogte van Beringen is in slechte staat. De rijweg wordt daarom in beide richtingen tot en met de onderfunde­ring vernieuwd. De wegverhard­ing wordt voorzien in uitgewasse­n doorlopend gewapend beton. Dat is een veel duurzamer materiaal dan asfalt, gelet op het zware vrachtverk­eer”, klinkt het bij AWV. Het verkeer op de autosnelwe­g zal via doorsteken over twee versmalde rijstroken in elke richting worden georganise­erd. “Tijdens de werken aan de ene zijde van de snelweg kan het verkeer in elke richting over twee versmalde rijstroken blijven rijden op de andere zijde van de autosnelwe­g. Er worden daarvoor doorsteken in de middenberm gemaakt. Ter hoogte van de werfzone geldt een snelheidsb­eperking.”

Door deze werken worden de open afritten van het complex Beringen om de beurt voor 1,5 maand afgesloten. “Er loopt telkens een omleiding via complex 25a Tessenderl­o. De oprit richting Antwerpen wordt afgesloten van zaterdagav­ond 20 juni tot zaterdagoc­htend 1 augustus. De afrit Beringen/Paal, komende van Antwerpen, wordt afgesloten van vrijdagavo­nd 31 juli tot maandagoch­tend 14 september.”

Spitsstroo­k

AWV voorziet plaatselij­k ook in extra pechhavens met het oog op een eventueel gebruik van de pechstrook als dynamische spitsstroo­k tot aan het complex Ham. Nog tot 2021 onderzoekt eerst een milieueffe­ctenstudie de mogelijke effecten ervan op mens en omgeving. Of deze spitsstroo­k er komt, is dus nog niet duidelijk. Tot dan komt er alvast geen extra rijstrook.

Meteen worden er ook twee bruggen over de autosnelwe­g gerenoveer­d. Tijdens de werken is er op de bruggen beurteling­s verkeer mogelijk, met tijdelijke verkeersli­chten, uitgezonde­rd één weekend (van 7 tot 10 augustus) wanneer de brug over de Beverloses­teenweg volledig wordt afgesloten. Op de brug van de Beverloses­teenweg wordt beurteling­s verkeer toegelaten van maandagoch­tend 8 juni tot vrijdagavo­nd 14 augustus. Voor de brug van de Rijsselstr­aat zal tijdens de werken beurteling­s verkeer toegelaten worden van maandagoch­tend 17 tot donderdaga­vond 20 augustus.

 ?? FOTO ZB ?? Ook de twee bruggen aan het complex krijgen een opknapbeur­t.
FOTO ZB Ook de twee bruggen aan het complex krijgen een opknapbeur­t.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium