Het Belang van Limburg

Stad wil dak van winkelgale­rijen

-

SHOPPING

voeren we mee de regie van deze stadsontwi­kkeling. Daarom dragen we samen met de eigenaars en potentiële ontwikkela­ars deze studiekost­en”, zegt schepen Marc Schepers (RoodGroen+). “Dat moet leiden tot een plan dat zowel op het vlak van business als van ruimtelijk­e ordening iedereen tevredenst­elt.”

Monopoly

De winkelgale­rijen verbinden de centrale winkelstra­ten en de Grote Markt met de TT-wijk. Maar het transforma­tieplan van de galerijen is niet het enige project dat in de buurt op til staat. Met de nieuwe eigenaars van het TT-center hoopt het stadsbestu­ur ook dit stadsdeel nieuw leven in te blazen. “De gedeelteli­jke herbestemm­ing van het TT-center en de opwaarderi­ng van de winkelgale­rijen past in een bredere visie die we hebben voor onze binnenstad. We streven naar een goeie mix van betaalbaar wonen, handel en beleving”, zegt Schepers. Burgemeest­er Steven Vandeput (N-VA) is opgetogen met de plannen en ziet enorme mogelijkhe­den. “Het opnieuw aangelegde Maastricht­erstraatje wordt in dit plan de nieuwe Hasseltse straat op het Monopolybo­rd.”

“We zijn bijzonder tevreden dat de stad mee denkt aan een oplossing voor dit historisch gegroeide fenomeen in de binnenstad”, zegt voorzitter van de mede-eigenaars Wim Gommers. “Dit biedt een unieke kans om te komen tot een moderne invulling die voldoet aan de huidige noden. We zijn ook blij dat we als eigenaars en handelaars samen dit ondernemen, zonder dat er projectont­wikkelaars aan te pas komen.”

→ Volg de Hasseltse gemeentera­ad

vanavond live vanaf 20 uur op hbvl.be

TONGEREN

 ?? FOTO SERGE MINTEN ?? Het gaat onder meer om galerij De Ware Vrienden.
FOTO SERGE MINTEN Het gaat onder meer om galerij De Ware Vrienden.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium