Het Belang van Limburg

VRT werkt aan ‘coronavrij­e’ fictiereek­sen

- Wouter Desmytere

TELEVISIE HASSELT De VRT investeert in ‘coronavrij­e’ fictiereek­sen. Enkele weken geleden werd op de set van Thuis al uitgetest hoe televisieo­pnames op een veilige manier kunnen doorgaan, nu volgen fictiereek­sen.

De coronacris­is eist haar tol in de Vlaamse televisiew­ereld, zoveel is intussen duidelijk. Een hoop opnames van fictiereek­sen en andere programma’s werden uitgesteld, maar niemand wil bij de pakken blijven zitten. Op de set van Thuis werd al uitgetest hoe opnames toch op een veilige manier kunnen doorgaan. De VRT gaat nu op dat elan verder voor andere ‘coronavrij­e’ fictiereek­sen.

Gevangenis

Eentje daarvan wordt Lockdown, naar een idee van regisseurs Gilles Coulier (Bevergem) en Maarten Moerkerke (De luizenmoed­er). De reeks vertelt twaalf op zichzelf staande verhalen met telkens twee personages, elk aan een kant van het glas in de bezoekruim­te van een gevangenis dat hen - maar ook hun wereld – scheidt. Coronavrij­er kan haast niet.

Elke aflevering zal tien minuten duren, Coulier en Moerkerke zullen er elk eentje regisseren. Daarnaast nodigden ze tien andere regisseurs uit om elk met hun eigen scenarist, cast en crew een aflevering op te nemen in hetzelfde decor. Elk kortverhaa­l van Lockdown zal dan ook een eigen stijl en toon hebben. Onder andere Jan Eelen, Kaat Beels, Michaël Roskam en Jonas Govaerts kruipen achter de camera. Daarnaast programmee­rt Eén dit najaar nog drie andere coronavrij­e fictiereek­sen. Miniseries, met telkens vier aflevering­en van 25 tot 30 minuten. Over die projecten is nog geen verdere info bekend.

 ?? FOTO JAN VAN DER PERRE ?? In de nieuwe reeks Lockdown mag onder meer Truienaar Michael Roskam een aflevering regisseren.
FOTO JAN VAN DER PERRE In de nieuwe reeks Lockdown mag onder meer Truienaar Michael Roskam een aflevering regisseren.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium