Het Belang van Limburg

Onrust bij de Kim Clijsters Academy in Bree. Carl Maes Vertrek Carl Maes zaait onrust over toekomst Kim Clijsters Academy

- Joos Meesters, Patrick Brebels, Johan Mulders en Jürgen Schrooten

TENNIS

BREE

Wat onze krant vorige week al aankondigd­e, werd woensdag bevestigd met een kort persberich­t: de Kim Clijsters Academy heeft de samenwerki­ng met Carl Maes “na een interne evaluatie” beëindigd. Maes vertrok zonder een woord uitleg naar de Tenerife Tennis Academy.

De plotse exit van Clijsters’ vroegere coach volgt op het eerdere vertrek van twee andere trainers. De geruchtenm­olen draait dan ook op volle toeren. De Kim Clijsters Academy zou financiële moeilijkhe­den kennen en Clijsters zelf zou plannen maken om helemaal te verdwijnen uit Bree.

Grand Slam

Donderdagm­iddag wordt er gewoon getennist in het sportcompl­ex aan de Boneput. Een groepje kinderen heeft een tenniskamp, enkele ouders zitten in eetcafé The Refferie te wachten tot de training is afgelopen. Katrien Delbauf uit Geraardsbe­rgen vergezelt haar dochter Kaat Coppez, een talent van 15 jaar. “Kaat traint hier al zes jaar. Van zondag tot vrijdagavo­nd verblijft ze in Bree. Over een jaar of twee hoopt ze aan Grand Slamtornoo­ien te kunnen deelnemen.” Carl Maes was de reden waarom Kaat naar de Kim Clijsters Academy kwam. “We kennen Carl al van toen hij nog training gaf in Gistel. Toen hij naar hier kwam, zijn we hem gevolgd.” Toch veranGert dert zijn vertrek niet meteen iets voor Kaat. “Sinds een maand of negen is Serge Carpentier Kaats privétrain­er. Die twee hebben een goede band. We willen graag blijven, tenminste als alles blijft zoals het is.”

Vertrouwen

Maar niet iedereen lijkt evenveel vertrouwen te hebben in de toekomst van de Academy. “We merken sinds een dag of tien een verhoogde interesse van spelers van de Kim Clijsters Academy die willen overkomen”, zegt Dries Beerden van Wilson Tennis Academy Genk. “Dat zijn voornameli­jk verkennend­e gesprekken maar een drietal spelers zijn intussen hier al aan het trainen.” Liesbeth Van der Auwera, CD&V-burgemeest­er in Bree, kent de geruchten dat het niet goed zou gaan met de Kim Clijsters Academy ook. “Als stad zijn we eigenaar van de grond, maar ik zit natuurlijk niet in het management van de Academy. Het vertrek van eerst Kim en nu Carl voedt de geruchtenm­olen, maar vermits ik van het management nog niets gehoord heb, ga ik ervan uit dat de situatie onder controle is.”

Daarnaast is er het hardnekkig­e gerucht dat Clijsters haar privé-eigendomme­n in Bree te koop zet. “Wellicht laat Kim zich ook voor haar persoonlij­k vermogen goed bijstaan. Je hoeft daar niet meteen grote verhalen achter te zoeken. Misschien gaat het wel om fiscale optimalisa­tie”, denkt Van der Auwera.

Interne keuken

Bob Verbeeck, samen met Kim Clijsters eigenaar van de Academy, wilde gisteren niet reageren. Van Goolen, woordvoerd­er van Verbeecks sport-, media- en entertainm­entbedrijf Golazo, doet dat wel. “Waarom de samenwerki­ng met Carl Maes is stopgezet, behoort tot de interne keuken”, zegt hij. “Maar ik kan wel zeggen dat er geen financieel probleem is bij de Kim Clijsters Academy.”

Les volgen aan de Clijsters Academy heeft zijn prijs. Toch verwacht Van Goolen niet dat spelers zich bekocht voelen nu de boegbeelde­n uit beeld verdwenen zijn. “Mensen worden wellicht aangetrokk­en door de naam Kim Clijsters, maar ik denk niet dat ze daarom ook verwachten dat Kim de halve tijd bij de lessen aanwezig zal zijn. En wat Carl betreft: we hebben tientallen trainers. De meeste spelers kunnen gewoon met hun vaste coach blijven werken. Wat niet wegneemt dat we in een transitiep­eriode zitten en een paar weken tijd zullen nodig hebben voordat alles in zijn definitiev­e plooi ligt. Van de eigenaars Bob Verbeeck en Kim Clijsters is er alleszins een duidelijk engagement om samen verder te gaan met de Academy.”

 ?? FOTO PHOTO NEWS DICK DEMEY ?? Na de verhuizing van Clijsters naar de Verenigde Staten heeft haar vroegere coach Carl Maes de tennisscho­ol verlaten.
FOTO PHOTO NEWS DICK DEMEY Na de verhuizing van Clijsters naar de Verenigde Staten heeft haar vroegere coach Carl Maes de tennisscho­ol verlaten.
 ?? FOTO DICK DEMEY
FOTO DICK DEMEY ?? Het 15-jarige talent Kaat Coppez: van Geraardsbe­rgen naar Bree gekomen voor Carl Maes.
Tennisles aan de Kim Clijsters
Academy. “De meeste spelers kunnen gewoon met hun vaste
coach blijven werken”, luidt
het.
FOTO DICK DEMEY FOTO DICK DEMEY Het 15-jarige talent Kaat Coppez: van Geraardsbe­rgen naar Bree gekomen voor Carl Maes. Tennisles aan de Kim Clijsters Academy. “De meeste spelers kunnen gewoon met hun vaste coach blijven werken”, luidt het.
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium