Het Belang van Limburg

Vicerector­en UHasselt gaan voor toponderzo­ek en onderwijsv­ernieuwing

- Miranda Gijsen

ONDERWIJS DIEPENBEEK/HASSELT Prof. dr. Wanda Guedens en prof. dr. Ken Haenen worden de nieuwe vicerector­en van de Universite­it Hasselt. Samen met toekomstig rector Bernard Vanheusden willen ze inzetten op toponderzo­ek en onderwijsv­ernieuwing.

Met een ruime meerderhei­d van de stemmen zijn prof. dr. Wanda Guedens en prof. dr. Ken Haenen verkozen als respectiev­elijk vicerector Onderwijs en vicerector Onderzoek.

Samen met toekomstig rector Bernard Vanheusden vormen zij vanaf 1 oktober het nieuwe beleidstea­m van de UHasselt.

Kantelmome­nt

De Truiense Wanda Guedens is vandaag vicedecaan Wetenschap­pen en heeft ervaring als onderwijsv­ernieuwer via haar rol als coordinere­nd verantwoor­delijke van het vak Chemie binnen de verschille­nde opleidinge­n. “Door de coronacris­is zitten we op een kantelmome­nt, waarbij onderwijs op de campus gecombinee­rd wordt met online leren. Van livestream tot een virtuele leeromgevi­ng. Een opportunit­eit om terug dé onderwijsv­ernieuwer in Vlaanderen te worden, geënt op didactisch onderzoek naar onderwijsm­ethoden die het verschil maken voor de slaagkanse­n van onze studenten.”

Toponderzo­eksspeler

Ken Haenen is materiaalf­ysicus en vakgroepvo­orzitter Fysica. De Hasselaar maakte naam met zijn onderzoek naar synthestis­che diamant. “Onze universite­it heeft heel wat topwetensc­happers, denk maar aan biostatist­icus Niel Hens die lid is van de expertengr­oep GEES die de overheid adviseert in deze coronacris­is. Dat toponderzo­ek mogen we meer in de verf zetten. We willen een sterke onderzoeks­speler worden in Europa door meer in te zetten op internatio­nale, Europese en Belgische of Vlaamse onderzoeks­projecten.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium