Het Belang van Limburg

Nazon ruikt nieuwe kans onder Muscat

Duckens Nazon en STVV: het is tot nog toe geen geslaagd huwelijk. Toch geeft de Haïtiaanse spits de hoop om zich te bewijzen in de Belgische competitie niet op. “Ik voel me topfit en de band met Muscat is goed.”

-

Met de gelijkmake­r een kwartier voor tijd leidde Duckens Nazon woensdag in Geel de Truiense remonte in. Akkoord, het werd ‘maar’ 1-2 tegen de eersteprov­incialer, maar het was wel belangrijk om de wil om te winnen te zien bij spelers als Buya Turay, Lee, Ito en Nazon. Allemaal aanvallers die tot nog toe hun stempel niet konden drukken, maar wel nog onder contract liggen op Stayen. Omdat een uitleenbeu­rt of transfer er momenteel niet zitten aan te komen, kan STVV maar beter hopen dat deze spelers alsnog slagen. “Ik voel me steengoed in mijn vel”, vertrouwt de 26-jarige Nazon ons toe na de donderdagt­raining. “Ik stond enkele weken geleden een paar kilo’s te zwaar, maar die heb ik er intussen af getraind. We werken hard, ik voel aan m’n lijf dat ik progressie boek.” Nadat Tateishi hem in de zomer van 2018 wegplukte bij Wolverhamp­ton, is Nazon aan zijn derde seizoen bezig in Haspengouw. Vorig seizoen trok de spits op uitleenbas­is naar het Schotse St. Mirren. Onder Kevin Muscat ruikt hij nieuwe kansen in België.

“Er is zeker een klik met Muscat. Ik heb niets te klagen onder hem. Ook na die match in Geel had ik een goed gevoel. Natuurlijk was het resultaat mager, maar dat is voorlopig onbelangri­jk. We wilden een aantal dingen vanop training overbrenge­n in een match. Wat bij balbezit? Wanneer druk zetten? Dat lukte al aardig. Maar ik besef dat we de volgende vijf weken nog veel werk hebben.”

Topfit

Mogelijk trekt STVV nog extra aanvallers aan, dan wordt het opnieuw moeilijk voor Nazon om een stek te bemachtige­n. “Maar op dit moment is een vertrek niet concreet. Dus focus ik me helemaal op STVV. Mijn doel is nog altijd om hier door te breken. De band met Muscat is goed, ik voel me topfit, dus is dit misschien wel een nieuwe kans om hier een succesverh­aal te schrijven”, besluit de Haïtiaanse internatio­nal.

Visum Nakamura in orde - STVV kan vanaf volgende week voluit rekenen op Keito Nakamura. Het visum van de Japanse aanwinst is in orde. Zaterdag moet hij wel nog verstek geven tegen Anderlecht, maar na het weekend kan hij voluit met de groep meetrainen. (gus)

24 spelers op donderdagt­raining -

Daags na de oefenpot tegen Geel, stonden de Kanaries om 11 uur weer op het oefenveld. 24 spelers tekenden present. Alleen Schmidt (voet) en Suzuki (verrekking) werkten binnen apart. Physical coach Luciano Trani legde er flink de pees op: fysiek werk, maar wel alles met bal. (gus)

 ?? FOTO JEFFREY GAENS ?? In de oefenpot tegen Geel tekende Nazon voor de gelijkmake­r.
FOTO JEFFREY GAENS In de oefenpot tegen Geel tekende Nazon voor de gelijkmake­r.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium