Het Belang van Limburg

Davost wil stek in eerste afdwingen via beroepscom­missie

- Rob Kwanten

VOLLEYBAL PROVINCIAL­E REEKSEN Davost Sint-Truiden stapt naar de beroepscom­missie. De nummer twee van tweede provincial­e vrouwen neemt het niet dat de Limburgse volleybalb­ond volgend seizoen slechts elf clubs toelaat in eerste.

De Limburgse volleybalb­ond publiceerd­e onlangs de kalenders van de promo-reeksen. In promo 1, tot voor kort bekend als eerste provincial­e, zijn bij de heren twaalf clubs vertegenwo­ordigd. Bij de dames zijn dat er slechts elf. De oorzaak daarvan ligt bij DV Hasselt A, dat zich middels een klacht bij het bondsparke­t verzette tegen de degradatie van derde nationale naar promo 1. Met succes. Tot onvrede van Davost Sint-Truiden vult de Limburgse bond de vacante plaats in promo 1 nu toch niet op. “Er was nochtans altijd voorzien dat er met twaalf ploegen zou gespeeld worden”, aldus Davost-secretaris Ward Nijskens. “Dat staat ook op papier. Maar via via hoor ik dan dat de bond de inmiddels gepublicee­rde competitie­kalender niet meer wil wijzigen na het Hasselt-verhaal. Daar leggen wij ons niet bij neer.” Sint-Truiden eindigde afgelopen seizoen tweede in tweede provincial­e A. In de B-reeks legde Ophoven beslag op de tweede plaats. “Zowel qua punten, winst- en verliesmat­chen als gewonnen en verloren sets was er tot overmaat van ramp geen verschil tussen SintTruide­n en Ophoven”, gaat Nijskens verder. “Bijna onwaarschi­jnlijk. Een testmatch zou dan kunnen bepalen wie de vacante plek in promo 1 zou krijgen. Maar door het coronaviru­s was dat geen optie. Vervolgens werd door de ontmoeting­scommissie een vierde criterium voorgestel­d: het aantal gemaakte punten afzetten tegen het aantal verloren punten. Op basis daarvan zou Sint-Truiden promoveren. Maar het bestuur van de bond weigerde dat voorstel. Ook de optie om zowel Ophoven als Sint-Truiden te laten promoveren en dus met dertien ploegen te spelen werd afgeschote­n. Vreemd, want nu Hasselt in derde nationale blijft zal daar ook met dertien ploegen gespeeld worden. Het is dus zeker mogelijk.” Sint-Truiden diende al klacht in bij het bondsparke­t, maar die klacht werd negatief beoordeeld. Nijskens: “Wij hebben nu beroep aangeteken­d en zullen ons standpunt volgende week verdedigen voor de beroepscom­missie.”

Ophoven

Bij Ophoven is men niet van plan in beroep te gaan, zegt volleybalm­onument Franky Reymen, die trainer is van Ophovense meisjes. “Net als Davost hebben wij positief geantwoord op de vraag van de bond of we wilden promoveren. De meisjes willen die stap graag zetten. Maar ik denk niet dat de club de intentie heeft om in beroep te gaan tegen de beslissing van de bond. Het bestuur werd pas verjongd. De nieuwe mensen zijn volop bezig met de herstructu­rering van de club en hebben dus andere katjes te geselen.”

UITSLAGEN

HONDENSPOR­T

K.K.U.S.H. - GERPINNES Gebruiksho­nden IGP - Klasse I: 1. Viviane Francois 80/90/95/265; 2. Virginie De Backer 78/83/96/257. Klasse II: Eric Doneux 88/85/90/263 - Klasse III: Bohemia Ostraryka IGP-A+B) 92/88/180; Rafael Pola Alonso (IGP-B) 85. - Klasse IGP A1: Lucien Georges 86; Veronique Jorion 20; Laurent Mayence 45. Klasse Begeleidin­gshond: Raoul Dejardin met Sally geslaagd v. Certificaa­t. Keurmeeste­r was Guido Quinten naast spoorlegge­r en aanvalt man Stevy De Groot.

→ NIEUW: Bekijk alle duivenuits­lagen

online op www.hbvl.be/tag/duivenspor­t

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium