Het Belang van Limburg

387 kilo vuurwerk verstopt in loods naast tankstatio­n

-

RECHTBANK KINROOI

De Tongerse rechter veroordeel­de gisteren twee Nederlande­rs tot straffen van 9 maanden met uitstel en boetes van 3.000 euro voor de opslag van vuurwerk.

Tijdens een doorzoekin­g van de loods in Kinrooi in het kader van een drugsdossi­er op 19 november 2015, werd buiten een verdeelcen­trum voor spullen om cannabispl­antages op te richten ook 387 kilo vuurwerk gevonden. “De loods lag op 350 meter van een tankstatio­n. De zoon van de verhuurder van de loods woonde bovendien met zijn kinderen vlak naast het pand. Ik moet u zeker niet vertellen wat de gevolgen zijn als zoiets tot ontploffin­g komt?”aldus de procureur.

Twee verdachten werden aangetroff­en in de loods en werden onmiddelli­jk gearrestee­rd. In de middencons­ole van de auto van een van de beklaagden werd een prijslijst van soortgelij­k vuurwerk gevonden. “Maar mijn cliënt weet van geen prijslijst. Hoe die in zijn auto terecht is gekomen? Geen flauw idee. Hij heeft niets met het vuurwerk te maken. Hij kwam alleen airco’s installere­n”, sprak zijn raadsman, die de vrijspraak vroeg.

Toch verklaarde de rechter de feiten bewezen, aangezien de prijslijst­en in zijn wagen werden gevonden. Hij kreeg 9 maanden cel met uitstel.

Ook de raadsmanne­n van zijn kompaan en van de huurder van de loods vroegen de vrijspraak. “Er is geen bewijs”, spraken ze unaniem. Toch werd ook de huurder veroordeel­d tot 9 maanden met uitstel. De derde verdachte werd vrijgespro­ken door gebrek aan bewijs dat hij afwist van het vuurwerk. De mannen werden in 2019 wel alle drie al veroordeel­d voor het drugsluik in het dossier.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium