Het Belang van Limburg

Kreeftenre­staurant Bellagio trekt na zomer deur definitief dicht

Kreeftenre­staurant Bellagio op de Botermarkt in Hasselt stopt er eind augustus definitief mee. “Ik heb 52 jaar met hart en ziel gekookt, dat is lang genoeg”, lacht Mathieu Polders (66), die samen met zijn vrouw Verina Vjestica (56) de bekende zaak runt.

-

Op 14-jarige leeftijd begon Mathieu te werken in de frituur van zijn ouders in Hoeselt. “Op leercontra­ct. Selfmade chef, zeg ik altijd. Maar het is wel een plezante leerschool geweest. In de fleur van mijn leven heb ik dan op 25-jarige leeftijd hotel-restaurant De Klok in Zutendaal overgenome­n. Dat hebben we net geen 30 jaar gedaan. Op topmomente­n zaten we daar met veertien personeels­leden, en daar wilden Verina en ik op de duur van af.” Bellagio werd hun laatste halte. “Met zijn tweetjes beredderen we hier alles. ’s Morgens om 8 uur vertrekken we in Genk, waar we dicht bij de Molenvijve­rs wonen. Daar wandelen we elke dag de vijver rond vooraleer we naar Hasselt rijden. Om 8.30 uur gaan we hier van start. Nog wat afwassen van de dag voordien en de mise en place voor ’s middags. Dan kruip ik in de keuken en dekt Verina het hele restaurant weer netjes in. Geloof me vrij, we amuseren ons nog altijd, elke dag. Maar de huurceel nog eens voor langere tijd verlengen, zag ik echt niet zitten. Het pand staat dus weer te huur. Op 66-jarige leeftijd mag het wel minderen. Ik heb al 10 jaar te lang gewerkt volgens de regering.” (lacht)

27 trappen

“Pas op, we genieten nog elke dag. Onze klanten zijn vrienden geworden, bij de meesten zijn we zelfs al op bezoek geweest. Dan begrijp je het wel. Onze muren staan ook vol met boodschapp­en om ons te bedanken voor de sfeer en het lekkere eten. Kreeften, dat is onze specialite­it. En sabayon, zelf geklopt aan tafel. 27 trappen af, 27 weer op, want de keuken ligt boven. Mijn beenspiere­n zijn enorm. Ik denk dat ik die trappen echt honderd keer per dag doe. En telkens hopen dat, terwijl ik beneden sabayon klop, boven niks aanbrandt. In al die jaren nooit gebeurd. Nu gaan we genieten, wandelen en fietsen en fijne dingen doen met de kleinkinde­ren. Tot 22 augustus organisere­n we als afscheid nog een kreeftenfe­stival. Daarna gieten we de homariums leeg, al ga ik ze toch houden, denk ik. In Genk nog wat openen met vijf tafeltjes? Nu ik er zo over nadenk. Wie weet...”

“27 trappen af en weer op, want de keuken ligt boven. Mijn beenspiere­n zijn enorm. Ik denk dat ik die trappen

echt honderd keer per dag doe”

Mathieu Polders

Uitbater Bellagio

 ?? FOTO DIRK JACOBS ?? Mathieu en Verina: “Met zijn tweetjes beredderen we hier alles.”
FOTO DIRK JACOBS Mathieu en Verina: “Met zijn tweetjes beredderen we hier alles.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium