Het Belang van Limburg

Chiro op bivak in eigen achtertuin

-

CORONA

Het was lange tijd onzeker of er überhaupt kampen en bivakken konden doorgaan dit jaar. Toen het verlossend­e antwoord op die vraag kwam, werd dat ook bij de leiding van Chiro Joento op gejuich onthaald. Maar al snel bleek dat het op hun kampplaats in Meeuwen-Gruitrode niet mogelijk was om de opgelegde gezondheid­smaatregel­en te volgen. “Daarom hebben we collectief beslist om het kamp hier aan onze eigen lokalen te organisere­n omdat we hier meer steun kregen van de gemeente uit”, zegt Arne Tercaefs, hoofdleide­r van Alkense Chiro.

Bubbels

“Het zal voor zowel de leden als de leiding een hele aanpassing zijn. We gaan rekening moeten houden met bubbels van 50 personen. Dat wordt ook doorgetrok­ken naar alle voorzienin­gen zoals sanitair en de aparte eetzalen. Maar ook de kleine dingen zoals de aankondigi­ngen van de dag zullen gesplitst worden. Het zijn allemaal kleine dingen waar we rekening mee moeten houden. We zorgen ook dat iedereen op de hoogte is en dat we een noodplan hebben indien nodig.”

Om te voorkomen dat de verschille­nde leeftijdsb­ubbels met elkaar in contact komen, worden de tenten verspreid over het hele terrein.

“We hebben alles opgesplits­t in vier hoeken zodat iedereen zijn eigen terrein heeft om te spelen. We gaan ook moeten afspreken wie wanneer in het bos wil spelen. Dan zal die dag alleen die bubbel in het bos mogen. Het terrein is groot genoeg, zodat iedereen zijn eigen stuk heeft.”

Tweedaagse

Maar ook de jaarlijkse tweedaagse trektocht van de Chiro moest aangepast worden. “Dat was geen optie dit jaar. We gaan er nu een dag op uit en komen dan terug om hier te overnachte­n en vertrekken de volgende dag weer.” Overbezorg­de ouders die nu de kans zien om hun oogappel dit jaar wat extra te gaan bezoeken, zijn al gewaarschu­wd. “Om bemoeienis­sen en overlast te voorkomen, hebben we de buurt en de ouders ingelicht dat het strikt verboden is dat er mensen langskomen. We hebben het hele veld ook afgezet met hekken om pottenkijk­ers buiten te houden.” Tijdens het kamp wordt de Wilgenlaan afgezet zodat er geen plaatselij­k verkeer mogelijk is.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium