Het Belang van Limburg

Extra coronasteu­n voor middenstan­d en vereniging­en

-

GEMEENTERA­AD RIEMST

Middenstan­dsactie:

Om de lokale middenstan­d een duwtje in de rug te geven organiseer­t de gemeente in augustus opnieuw de actie Denk, Eet, Koop Lokaal. De kosten worden geraamd op 40.000 euro. Voor elke besteding van 5 euro bij de deelnemend­e handelaars ontvangt de klant een tombolabil­jet. Op 17 augustus en 4 september worden trekkingen gehouden, waarbij twee aankoopbon­s van 2.500, van 1.000 en van 500 euro te winnen zijn. Open Vld en N-VA onthielden zich bij de stemming. Dat deden ze ook bij het voorstel om een premie van 100 euro toe te kennen aan elke handelaar die door de coronacris­is getroffen werd.

De gemeente stelt de extra coronasteu­n van ruim 172.000 euro, die ze van de Vlaamse regering ontvangt, volledig ter beschikkin­g van de vereniging­en. Jeugdveren­igingen die op kamp gaan ontvangen 300 euro steun, vereniging­en die een accommodat­ie beheren krijgen 2.400 euro en het restbedrag van 87.000 euro wordt verdeeld onder de vereniging­en

Noodfonds:

Meerderhei­d: CD&V (13)

Oppositie: N-VA (5), Open Vld (5), VB (1)

volgens het bestaande subsidiere­glement. Ook bij dit punt onthielden N-VA en Open Vld zich.

Het bestek om een fietsapp te laten ontwikkele­n om de mooiste plekjes van Riemst op een smartphone te beleven, werd unaniem goedgekeur­d. “Ons erfgoed wordt zo op een boeiende manier door eigen acteurs tot leven gebracht en gepromoot”, aldus bevoegd schepen Christian Bamps (CD&V). De raming van de opdracht bedraagt 60.000 euro, maar er zijn subsidies van Europa en de provincie.

Fietsapp:

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium