Het Belang van Limburg

“Het is hard, maar we gooien de handdoek niet”

- Ruben Steegen

Nauwelijks twee maanden nadat restaurant Blanc in Sint-Truiden feestelijk opende, moest chef Ayt Erdogan (45) in maart de deuren al sluiten. “Vorige maand zijn we er vol goede moed weer ingevlogen, maar het is niet makkelijk.”

De ambities van de chef logen er bij de opening in januari niet om: zo snel mogelijk een Michelinst­er naar Sint-Truiden halen dankzij zijn combinatie van westerse en oosterse smaken. “We hebben veel geïnvestee­rd in deze zaak en zijn stevig uit de startblokk­en geschoten. Tot het coronaviru­s alles overhoop haalde”, vertelt Erdogan.

Zuur

Drie maanden lang lagen de activiteit­en compleet stil. “Op maandag 8 juni zijn we weer opengegaan, maar we draaien nog lang niet op volle kracht. De weekends zitten goed vol, maar de lunches – voorheen een topper – blijven achter. Deze zondag hadden we geen enkele reservatie. Dat is heel zuur ja.” Erdogans beide zonen en zijn vrouw werken in de zaak. “Daarnaast heb ik normaal een hele ploeg in de keuken staan, maar de voorbije weken hebben we maar een paar keer op volle kracht gedraaid. De andere dagen doen we het met minder personeel. Door de afstandsre­gels ligt de capaciteit wat lager, maar ook het aantal reservatie­s kan beter. Nochtans zijn de reacties van de klanten enthousias­t. Maar als nieuwe speler duurt het even om een naam op te bouwen”, zucht Erdogan.

Toch blijft de sympathiek­e chef positief. “Het heeft er even om gespannen, maar we kijken vol vertrouwen richting de toekomst. We hebben zó hard voor Blanc gevochten dat we nu niet zomaar de handdoek in de ring willen gooien.”

 ?? FOTO KAREL HEMERIJCKX ?? “Op 8 juni zijn we weer opengegaan, maar we draaien nog lang niet op volle kracht”, zegt chef Ayt Erdogan van restaurant Blanc in Sint-Truiden.
FOTO KAREL HEMERIJCKX “Op 8 juni zijn we weer opengegaan, maar we draaien nog lang niet op volle kracht”, zegt chef Ayt Erdogan van restaurant Blanc in Sint-Truiden.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium